Ga naar hoofdinhoud

Beerbaum fractie sneller dan Vrieling in titanenstrijd

Jur Vrieling met VDL Glasgow van 't Merelsnest. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In de laatste rubriek van vandaag op CSI Al Shaqab barstte een strijd der titanen uit. Uiteindelijk bleek Ludger Beerbaum heer en meester en liet de sterke concurrentie achter zich. Jur Vrieling kwam het dichtbij de snelle tijd van Beerbaum en werd tweede in het zadel van VDL Glasgow v/h Merelsnest N.O.P.

Met bijna een seconde voorsprong was de overwinning in de 5*-rubriek over 1,60 meter voor Ludger Beerbaum met de ervaren merrie Chiara 222, die in eigendom is van Madeleine Winter-Schulze (ook de eigenaresse van veel paarden van Isabell Werth). Het is een mooie dag voor Winter-Schulze, want naast de zege van Beerbaum in Doha nam Isabell Werth in Dortmund vandaag beslag op zowel de eerste als tweede plaats met Don Johnson FRH en Emilio, ook beiden in eigendom van Madeleine Winter-Schulze.

Succesvolle dag voor Vrieling

In de voorgaande rubriek bemachtigde Vrieling al een vijfde plaats met Davall. In de koningsklasse werd hij knap tweede met zijn toppaard VDL Glasgow v/h Merelsnest N.O.P.

Titanenstrijd

Plaats nummer drie tot en met vijf werden bezet door eveneens topruiters. Daniel Deusser maakt de top drie compleet met de Chacco Blue-zoon Calisto Blue. Hij was samen met Vrieling en Beerbaum de enige drie combinaties die foutloos bleven in de barrage.

De pas tienjarig Filou Carlo Zimequest van Simon Delestre maakte een springfout in de barrage en werd vierde. Twee springfouten waren er in deze omloop voor de één jaar oudere Claire Z met Pieter Devos.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook