Ga naar hoofdinhoud

Beezie Maddens toppaard Darry Lou naar Jennifer Gates

Beezie Madden met Darry Lou. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Beezie Madden vormt niet langer een combinatie met toppaard Darry Lou (Tangelo vd Zuuthoeve x Nabab de Reve). De door Roelof Bril gefokte KWPN-hengst is aangekocht door Jennifer Gates. Madden bracht de hengst van eigenaresse Abigail Wexner vanaf het voorjaar van 2017 zeer succesvol uit in de internationale sport. Voor die tijd zat Alberto Aldano in het zadel.

“Met gemengde gevoelens kondigen we aan dat Darry Lou verkocht is aan de Evergate Stables. We zijn verdrietig om hem te zien vertrekken, maar zijn verheugd dat hij het team van Evergate Stables gaat verstrekken. Darry Lou was al eerder uitgeprobeerd maar stond onder contract tot na de Olympische Spelen van 2020. Nu de Spelen uitgesteld zijn, is het moment van verkoop veranderd”, aldus John Madden Sales en Abigail Wexner over de verkoop.

Altijd koesteren

“Ik heb heel veel geluk gehad met Darry Lou in mijn leven en zal de ongelooflijke momenten die we samen gehad hebben, altijd blijven koesteren”, zegt Beezie Madden. “Ik kan Abigail Wexner niet genoeg bedanken dat zij dit alles mogelijk heeft gemaakt. Ik denk dat Jennifer en Darry Lou een fantastische combinatie gaan vormen en kijk er naar uit wat ze samen gaan doen. Ik twijfel er niet aan dat Darry naar een fantastisch huis gaat en wens Jennifer en Harrie heel veel succes met hem.”

Grootste idool

Jennifer Gates is in haar nopjes met haar nieuwe troef. “Ik ben super dankbaar en blij om Darry in het team te hebben. Ik heb dit fantastische paard samen met Beezie, een van mijn grootste idolen in de paardensport, al heel lang bewonderd”, zegt Gates. “Aan de ene kant is het droevig om Darry en Beezie niet te zien op de Olympische Spelen dit jaar, maar aan de andere kant kijk ik er naar uit om Darry thuis te leren kennen. Ik ben Beezie en John Madden, mijn trainer Harrie Smolders en Darry Lou’s voormalige eigenaar Abigail Wexner heel dankbaar voor het mogelijk maken van dit partnerschap.”

Bron: Horses.nl

11 reacties op “Beezie Maddens toppaard Darry Lou naar Jennifer Gates

 • Stan Op het Veld

  #HarrieLou

 • Sven

  Dat merkt pappie in de portemonnee niet eens. Het is mooi als een van de rijkste op aarde wat geld uit geeft in de paardensport natuurlijk. Maar echt vakmanschap en gevoel kun je niet kopen.

 • Ben Verheij

  @Sven:
  Waarom altijd deze negatief geladen boodschappen als er een dergelijke transfer heeft plaatsgevonden. Ik denk dat we juist blij moeten zijn met deze mensen die zoveel geld willen investeren in onze sport. Geld dat dat deels weer terecht zal komen in de in de paardenindustrie en waar we met z’n allen weer profijt van hebben. En dat “pappie dat niet eens merkt in zijn portemonnee” is een status die hij zelf bewerkstelligd heeft en die misschien met enig méér respect betracht mag worden dan in dergelijke reacties.

 • marcel dufour

  @Sven Echt dom geklets weer want of het nu een papa is, een speciaal fonds of een wapenhandelaar uit Oostenrijk, topruiters hebben toppaarden nodig en die kosten nu eenmaal vele miljoenen.
  Bij mij geeft dat altijd een smaak van jaloezie als iemand weer eens begint over de “rijke papa” van die en die.
  Bovendien is Jennifer echt geen koekenbakster in de ring en gaat ze mooie dingen doen met dit paard.

 • Sven

  Nee ik ben niet jaloers, heb zelf goede paarden staan. Heb ze zelf gefokt ook nog ! En ja, natuurlijk is het mooi als mensen veel geld uitgeven in de paardensport. Daarom kan ik ook zo genieten van ruiters als Steve Guerdat, Gregory Wathelet en Ben Maher bijvoorbeeld. Gregory die Copin van den Broy de sterren van de hemel kon laten springen en Marcus Ehning bakte er niets van met dit paard. Evenals Conrad de Hus daar kon Gregory mee winnen, maar die Quinten Judge laat ook zien dat gevoel en vakmanschap niet te koop is! Het is precies zoals ik zeg : liefde, gevoel, vakmanschap en talent kun je niet kopen. Albert Voorn is/was ook zo’n bijzondere ruiter wat hij heeft gedaan met Lando kon Otto Becker er ook niet uithalen. We gaan zien of Gates hetzelfde gaat bereiken als Madden met dat paard.

 • Sven

  En omdat Gates héél véél geld heeft wil het nog niet zeggen dat we daar automatisch veel respect voor moeten hebben. Dat had ik wel als ze met allerlei verschillende paarden eens in de maand een grote wedstrijd won. Wie geld zat heeft EN talent EN vakmanschap die kan de wereldranglijst aanvoeren met twee vingers in de neus. Okee dan moet je nog steeds je best doen, maar ik weet zeker dat de allerbeste ruiters van de wereld met een onuitputtelijke portemonnee niet uit de toptien te verstoten zijn.

 • Sven

  Plus ik vind het een klein beetje hypokriet als iedereen het erg vervelend vind dat Edward Gal z’n beste paard ooit verliest aan Schockemöhle, en er niets meer van dat paard terecht komt. En nou maak ik een opmerking over het niet te koop zijn van talent, gevoel, vakmanschap etc. en dan zou ik jaloers zijn ? Waarop dan ? Omdat Gates héél véél geld heeft maar de rest aan kwaliteit niet ? Ik ben ook niet jaloers op Diniz die absoluut niet overweg kan met haar aankoop van een 3/4 jaar geleden. Icarus ( Douglas vdl ), maar die Zanotelli is zo verscrikkelijk goed dat ie alles wint wat los en vast zit met dat paard. Zo zijn er voorbeelden zat van geld versus ECHTE kwaliteit en vakmanschap. Een echte paardenman kan met elk karakter overweg, want zet zichzelf als persoon op de achtergrond maar laat het paard volledig tot bloei komen. Een echt goede ruiter dringt niet zijn wil continu op. Daarom vind ik Dubbeldam ook niet zo goed ( ongeacht de titels ). Daar moet het paard zich meer onderwerpen, dan krijg je thuis in de training vaker een gevecht en wordt het paard sneller als “moeilijk” bestempeld. Ik weet dat er veel Dubbeldam fans zijn die tegen kritiek op deze ruiter not done vinden, maar daar heb ik een broertje dood aan.

 • Willem

  Ze gaat nooit de resultaten halen die Beezie behaald heeft waarschijnlijk horen we er niks meer van

 • Mark Oude Griep

  Sven zonder achternaam, je kunt wel zeggen dat je geen jaloezie kent, maar jouw opmerkingen raken in vele gevallen kant noch wal (niet alleen onder dit nieuwsbericht) en zijn met feiten uit het verleden allemaal te tackelen. Welke ruiter reed op het WK met 4 verschillende paarden in de paardenwissel als winnaar over de streep zonder er mee getraind te hebben en even kort mee te hebben ingesprongen op het voorterrein. Juist ja JEROEN Dubbeldam, hiermee bewijst hij juist een paard uitstekend aan te voelen en over meesterlijke kwaliteiten te bezitten als je je verdiept hebt in deze historische hoogtepunten. Weet niet waarom je zoveel afgunst hebt en zo negatief bent. Dat is toch zonde in de mooie hobby die we delen.

 • Sven

  Geen jaloezie klopt, ik heb geen topsport ambities. Een paardenwissel is zo kort dat je ook niets kunt verpesten aan een paard. Ik heb het over het verleden van Dubbeldam met de Sjiem waar een zadelmakmaker dat paard moest ‘breken’ om weer aan de gang te krijgen. Daar ben ik niet jaloers op Mark. En kom verder met feiten aub.

 • marcel dufour

  @Sven je vergeet in je hele verhaal steeds te melden dat ook voor helden als Guerdat, Ehning en noem ze maar op, er vele miljoenen betaald zijn voor paarden waar zij succes mee hebben of hadden. Of dat nu van een sponsor komt, een eigenaar, een fokker, een werkgever of een vader, dat doet niets af aan het uitgangspunt dat om in de top mee te doen je miljoenen nodig hebt.

  Dat voor jou Jeroen Dubbeldam niet in hetzelfe rijtje voorkomt als de toppers die je eerder noemde is een persoonlijke voorkeur en zoals we weten valt over smaak niet te twisten.
  Uit persoonlijke ervaring kan ik je vertellen dat Jeroen wel in dat rijtje thuishoort. Niet vanwege zijn titels of medailles maar vanwege zijn manier van rijden. De rust waarmee hij altijd naar passende afstanden rijdt maakt hem net iets beter dan de meesten. Maar wie de allerbeste is is niet te noemen want allemaal kunnen ze wat en is het de vorm van de dag die de uitslag bepaalt als ze tegen elkaar strijden.
  Dat Jennifer geen Beezie is dat moge duidelijk zijn. Maar wie is dat wel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook