Ga naar hoofdinhoud

Bert Jan van de Pol ruimschoots bovenaan in Kronenberg

Bert Jan van de Pol, hier met Looyman Z. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Bert Jan van de Pol is vandaag sterk begonnen aan CSI Kronenberg. Op de openingsdag kwam hij met Inoi (E Star x Andiamo Z) in het tweefasen parcours over 1,40 m in de snelle tijd van 36,64 seconden over de finish. Dat was niet alleen goed voor een afgetekende zege maar ook voor de eerste internationale overwinning voor het duo.

Van de Pol en de tienjarige KWPN-ruin doken als enige onder de 37 seconden. Dichtst in de buurt kwam Ignacio Maurin. De ruiter uit Argentinië deed er met Mesquidam PS (v. Messenger) 37,30 seconden en mocht zo de tweede prijs in ontvangst nemen. De Belg Bart Clarys noteerde met Touchant Van T Et L Z (v. Toulon) de derde tijd van exact 38 seconden.

Piet Raijmakers Jr

Voor Nederland eindigde ook Piet Raijmakers Jr in de top tien. Met Van Schijndel’s Olaya Z (v. Ogano Sitte) werd hij zesde.

Nogmaals Van de Pol

Ook in het tweede klassement deed Bert Jan van de Pol goede zaken. Hier werd hij met Harvey (v. Cantos) tweede in 37,52 seconden. De zege ging naar Braziliaan Yuri Mansur die met Clariquada T (v. Clarimo) de snelste tijd van 37,13 seconden klokte. Cindy Perdaen zorgde voor nog meer Nederlands succes. Met Gumbo Mumbo (v. Cabrio van de Heffinck) werd de amazone zesde.

Uitslag eerste klassement

Uitslag tweede klassement

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.