Ga naar hoofdinhoud

Bertram Allen en Calafrieda nemen revanche in De Peelbergen

Bertram Allen en Calafrieda. Foto: Eva van den Adel

Het is de tweede week op rij dat Bertram Allen meerijdt in Kronenberg. Waar de competitieve Ier vorige week aan het kortste eind trok, was zijn optreden vanavond in de 1.45m ranking rubriek goed voor de winst. “Vorige week hadden we in de Grote Prijs moeten winnen. We hadden de snelste tijd, maar helaas een balk, dus deze zege is maar wat welkom”, vertelt de winnaar. De beste Nederlandse prestatie in deze proef, net als in het 1.40m, werd neergezet door Joy Lammers.

Voor het eerst werd de vergrote zandpiste bij het Equestrian Centre de Peelbergen gebruikt om een rankingproef te verrijden. “Dat rijdt fijn hoor”, lacht Lammers. “Er stonden fijne parcoursen en je hebt goed de ruimte”. De Hamontse amazone plaatste zich in het 1.40m met Ukato-merrie Fellie als tweede. In de 1.45m rankingproef kwalificeerde Lammers met First Boy B.B. als enige Nederlander voor de barrage. Met de finish in zicht kreeg het paar op de laatste hindernis een balk aan de benen, goed voor de negende plaats.

Toegestane tijd

Van de in totaal 78 starts wisten 13 combinaties in het parcours naar de hand van Zwitser Gérard Lachat de teller op nul te houden. Bijna evenveel duo’s (12) noteerden totaal 1 strafseconde voor tijdsoverschrijding. “De toegestane tijd was zeker niet onhaalbaar, maar je moest er wel op letten”, zegt Lammers. Allen vult aan: “Het was een mooi aantal voor de barrage, teveel is ook niet goed. Calafrieda heeft een grote galop en is scherp zat, soms zit ze zelfs op het randje van te scherp, dus voor mij was het prima te doen”. Nederlanders die door de tijd buiten de barrage vielen waren Michel Hendrix met Entertainer en Veronique Morsink met Entrepreneur.

Top vijf

Met de negenjarige Canto-merrie was Allen de enige die in de barrage onder de 43 seconden dook (42.29). Een nette tweede plaats was er in 43.64 voor zijn landgenoot Jack O’Donohue, die Kamara van’t Heike (v. Epleaser van’t Heike knap rondstuurde. Duitser Manuel Feldman moest met Upercut du Very (v. Diamant de Semilly) genoegen nemen met de derde plaats in 44.02 seconden. De elfjarige merrie Duble, eveneens met Diamant de Semilly als vader, plaatse zich met haar Deense amazone Maria Hjorth Frederiksen als vierde. Geweldenaar Marcus Ehning werd vijfde met Calido I- merrie Calanda 42.

Voor alle uitslagen, klik hier.

Bron: persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook