Ga naar hoofdinhoud

Bertram Allens Molly Malone V gaat nieuwe carrière als fokmerrie tegemoet

Bertram Allen met Molly Malone - GCT Parijs 2018. Foto: Stefano Grasso GCL/GCT

Bertram Allen heeft het pensioen van zijn toppaard Molly Malone V (Kannan x Cavalier) aangekondigd. De vijftienjarige AES-merrie mag na een zeer succesvolle carrière verder als fokmerrie. "Molly hielp me op jonge leeftijd naar de top van de sport, daar ben ik haar eeuwig dankbaar voor!"

Het duo won talloze wedstrijden over de hele wereld, onder andere de Grote Prijs van Dublin 2014, Lummen 2014, de FEI Wereldbekerwedstrijd Verona 2014, Dinard 2015 en Twente 2015. Daarnaast wonnen ze in Barcelona, Doha, Hamburg, Monaco, Stockholm, Treffen en Parijs. Allen reed Molly in 2015 naar de derde plaats in de Wereldbekerfinale en representeerde Ierland op de Wereldruiterspelen in Caen 2014 en de Europese kampioenschappen in Aken 2015.

Bron: World of Showjumping

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook