Ga naar hoofdinhoud

Bongers en Poels houden zich staande tussen het Deense geweld

Lisa Bongers met Donbalian Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl
Vanochtend werd in het Deense Herning de Big Tour van de CSI2* verreden. Hierin hielde de amazones Lisa Bongers en Aniek Poels knap de Nederlandse eer hoog in een door Denen gedomineerde rubriek.

De winst in de rubriek kwam op naam van Nicolas Pedersen. De Deen stuurde zijn Diarado-nakomeling Tailormade Diarca PS in de 1,45m direct-op-tijd proef snel rond in 68,73 en sleepte daarmee de overwinning in de wacht. Een tweede plaats was er eveneens voor een Deen en ook met een Diarado-nakomeling. Martin Knudsen had Goerklintgaards Diarano gezadeld en klokte 68,96 en moest achter zijn landgenoot Pedersen plaatsnemen.

Nederlandse girlpower

Lisa Bongers maakte op de derde plaats het podium compleet van de rubriek. Bongers finishte met Elixer (v.Zacharov) in een tijd van 70,83 en moest in de twee Denen haar meerderen erkennen. Aniek Poels plaatste zich ook bij de besten van het klassement. De amazone starte voor het eerst met de Lexicon-dochter Fuata in het 1,45m en eindigde met een tijd van 72,71 op een knappe zesde plaats.

Bekijk hier de uitslag.

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.