Ga naar hoofdinhoud

Braziliaans tegengas voor Van Asten en Van der Vleuten

Thiago Ribas da Costa en Kinky van 't Heike. Foto: Eva van den Adel

Het scenario dat de concurrentie vreesde kwam uit. De laatste starter in de barrage van de medium tour finale flikte het weer. Thiago Ribas da Costa snelde iedereen voorbij en won net als vorig weekend de CSI2*-proef en een Longines horloge, aangeboden door Horse Service International. Leopold van Asten finishte als derde, Maikel van der Vleuten werd vierde.

“Dat is de sport. Thiago heeft het verdiend”, reageert de nummer twee, Marlon Modolo Zanotelli sportief. De Braziliaan reed met Sweet Tricia (v. Berlin) een uitgekiend rappe proef, draaide op een dubbeltje, sprong twee steilen schuiner dan de toren van Pisa en finishte in 33.76 seconden. Dat bleek na de finale rit van zijn landgenoot slechts een honderdste van een seconde te lang.

Van Asten nog steeds in topvorm

Zanotelli onttroonde met zijn rit de winnaar van de Peelbergen Grote Prijs van vorige week, Leopold van Asten. Met VDL Groep Callida 2 (v. Callado 2) deed hij net iets meer dan een seconde langer over de barrage dan de nummers een en twee (34.79). Met de tienjarige VDL Groep Callida 2 won Van Asten vorige week in Kronenberg de small tour finale en gaf vanavond ook weer blijk van kunnen. “Ik heb niet het gevoel dat ik ergens iets heb laten liggen. Ze heeft fantastisch gesprongen. De Brazilianen hadden vanavond gewoon de overhand, maar ik ben heel blij met hoe dit paard zich ontwikkeld”, aldus de nummer drie die volgende week in de Peelbergen zijn Nederlandse kampioenstitel zal verdedigen.

‘Beetje schuldig’

Ribas da Costa had het als lest best voor het zeggen met Kinky van ’t Heike. De explosieve manier van springen van de Epleaser van ’t Heike-merrie, in combinatie met de gedurfde rijstijl van haar ruiter, bracht de derde overwinning in een 1.40m medium tour finale bij de Peelbergen voor het duo. “Wat is ze snel he?!”, glundert de winnaar. “Ik voel me bijna een beetje schuldig dat ik weer het horloge win, maar de eigenaar van Kinky krijgt deze, dus die zal er zeker blij mee zijn!”

Top vijf

Tot de rit van Ribas da Costa stond Maikel van der Vleuten met Canisha derde in het klassement. Ook hij trekt even zijn wenkbrauwen op als de laatste combinatie van de barrage de ring betreedt. Met de elfjarige merrie van Cancara werd de ultra succesvolle Brabander uiteindelijk vierde. Opkomend Iers talent Jack Ryan eindigde met KWPN-ruin Granada S (v. Singapore) vijfde.

VDL Groep-succes

Niet alleen VDL Groep-ruiter Leopold van Asten viel in de prijzen vandaag. Tara van der Leegte, de kleindochter van Wim van der Leegte, bekroonde haar weekend met winst. De jeugdige amazone klasseerde zich met haar beide paarden in alle proeven die ze sprong en won het CSI1* 1.10m met de door Stoeterij Duyselshof gefokte VDL Groep Spiritivo (v. Indoctro).

Voor alle uitslagen, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook