Ga naar hoofdinhoud

Broers Kersten samen op het podium in Kronenberg

Niels Kersten, hier met Estoril. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Zojuist schopten Niels Kersten en zijn broer Lars het samen tot de barrage in de 1.40m-1.45m-rubriek in Kronenberg. Niels eindigde op de tweede plaats met de negenjarige KWPN'er High Hopes SFN (v. Numero Uno). Zijn broer Lars werd derde met de achtjarige KWPN'er Iliana (v. Cardento).

Voor de barrage kwalificeerden zich 16 combinaties. Vijf ruiters en amazones hielden de lei niet schoon en zagen een balk vallen. Elf paren bleven foutloos en streden om de overwinning.

Sampson is broers Kersten te snel af

Matthew Sampson bleef de broers Kersten voor en schreef de rubriek op zijn naam. In het zadel van de twaalfjarige KWPN’er Ebolensky (v. Clinton) liet de Brit alle balken liggen en zette de winnende tijd neer van 36,45 seconden.

Niels troeft Lars af

Het lukte Niels Kersten niet om Sampson van de troon te stoten, maar hij troefde zijn broer wel af. Met het fokproduct van J. Govers legde Niels de barrage ook foutloos af, maar kwam 1,01 seconden tekort om de overwinning op te strijken. Zijn broer Lars raakte met het fokproduct van J.A.M. Bocken het hout ook niet aan en finishte in 38,00 seconden.

Bekijk hier de uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook