Ga naar hoofdinhoud

Catherine Tyree sleept 4* GP Wellington binnen

Catherine Tyree met Bokai Foto: Palm Beach Masters

De langverwachte met 214.000 dollar gedoteerde Holiday & Horses Grand Prix CSI4* werd zaterdagavond verreden in Wellington, nadat het in 2020 werd uitgesteld door de corona-pandemie. De winst was voor Catherine Tyree die in het zadel zat van BEC Lorenzo (v. Livello). Als derde starter in de barrage had het duo de kans om de leiding over te nemen, aangezien er nog geen foutloze combinaties in de barrage waren. Tyree maakte van de gelegenheid gebruik door een snelle rit zonder strafpunten in 39,17 seconden neer te zetten en zo als koploper uit de bus te komen.

De tweede plaats werd ingenomen door Shane Sweetnam met Karlin van ’t Vennehof (v. Fantomas de Muze). De Ier reed een foutloze ronde en passeerde de finishlijn in 39,647 seconden. Als derde mocht Beat Mandli zich opstellen. De springruiter rekende in het parcours op Dijon Terdoorn Z (v. Diamant de Semilly) en zette een foutloze ronde neer. De Zwitser finishte iets achter Sweetnam in een tijd van 39,65 seconden.

Droom om met BEC Lorenzo te werken

”Ik heb BEC Lorenzo sinds het einde van zijn zevende, hij is nu elf, dus al vier jaar. We begonnen op 1,25 m-niveau. We hebben samen veel ervaring, maar zijn pas anderhalf jaar geleden met de grote proeven, zoals CSI4* gestart”, vertelde Tyree na haar overwinning. ”We hebben echt de tijd genomen om het te perfectioneren en Lorenzo te ontwikkelen. Het is een droom geweest om met hem te werken. Dit is wat iedereen wil als je een jong paard krijgt, ze ontwikkelen en naar dit niveau brengen en dan hopen dat ze succesvol zijn.”

Concentreren op het rijden

”Het parcours van vandaag was zeker pittig. De tijd was krap en alle lijnen waren open. Uiteindelijk kon ik dat in mijn voordeel gebruiken. Het eerste deel van de proef heb ik kunnen bekijken, dus ik wist welke stukken lastig waren. Ik probeerde me vooral te concentreren op het rijden van mijn paard, mijn passen en mijn plan. En me niet te veel mee te laten slepen met wat er daarbuiten gebeurde,” zei Tyree. ”Ik had nog drie heel snelle combinaties achter me in de barrage, dus ik wist niet of ik genoeg had gegeven. Er was een binnenbocht in de barrage die er niet goed uitzag toen ik naar binnen ging, dus koos ik ervoor om er snel omheen te rijden. Ik had geluk dat ik een goede galop had.”

Martha Jolicoeur Leading Lady Rider Award

Na afloop van de proef werd de Martha Jolicoeur Leading Lady Rider Award uitgereikt aan Tyree en Lorenzo, die de titel opeisten dankzij hun overwinning in de Grand Prix, gecombineerd met een achtste plaats in de Premier Equestrian Grand Prix Qualifier CSI4* op donderdag.

Bekijk hier de uitslag

Bron: Horses.nl/Palm Beach International Equestrian Centre

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.