Ga naar hoofdinhoud

CSI Eindhoven pakt uit met top deelnemersveld en Ladies Day

Frank Schuttert en Beautiful Red (Casall). Foto Wendy Scholten

Het internationaal springconcours CSI Eindhoven maakt zich op voor vier dagen lang topsport. Van 30 mei tot en met 2 juni komen Nederlands beste ruiters en internationale ranking toppers voorbij aan de Karpendonkse Plassen. Er wordt naast de winst gestreden om wereldbekerpunten, een Knegt tractor en de Grote Prijs geldt als kwalificatiemoment voor de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo.

De huidig Nederlands kampioen springen bij de senioren, Leopold van Asten, en de reserve-kampioen Kevin Jochems maken hun opwachting. Net als de Grote Prijs winnaar van vorig jaar, Frank Schuttert en voormalig Derby winnaars Joy Lammers en Wout-Jan van der Schans. Ook smaakmakers Sanne Thijssen, Gerco Schröder, Doron Kuipers en Robert Whitaker zijn van de partij.

Wereldtoppers

Uit de top vijftig van de wereldranglijst hebben naast Maikel van der Vleuten ook diverse buitenlandse toppers zich aangemeld. Zo komen Belg Nicola Philippaerts, Italiaans zwaargewicht Alberto Zorzi en de Ierse Darragh Kenny rankingpunten verzamelen. Piet Raijmakers jr., Rob Heyligers, Reggy Hoffmann en Henk van de Pol vertegenwoordigen Brabants best.

Ladies Day

De springrubrieken beginnen Hemelvaartsochtend op de zogenoemde Ladies Day. Traditiegetrouw vindt er een dameszadel show plaats en komen alle dames die zich uitgedost hebben met een hoed in aanmerking voor de ‘mooiste hoed verkiezing’. Sportieve hoogtepunten op het programma zijn de Lichtstad Tour op vrijdag, de Bouwbedrijf Van Grunsven Derby op zaterdag en de slotrubriek op zondag, de 1.55m VDL Groep Grote Prijs.

Klik hier voor de volledige deelnemerslijsten en het programma.

Bron: persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook