Ga naar hoofdinhoud

Darry Lou onder zadel van Harrie Smolders, Megan Laseur derde in 1.45 Lanaken

Update
Darry Lou hier nog onder Beezie Madden Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Tegen Jos Verlooy was geen kruid gewassen in het 1.45 parcours direct op tijd in Lanaken tijdens het CSI3* concours. In 57.03 seconden wist de Belg met Next Funky de Muze (v.Elvis ter Putte) foutloos door de finish te komen. Het belangrijkste nieuws voor Nederland was dat Harrie Smolders op de wereldberoemde hengst Darrylou verscheen. Eigenaresse Jennifer Gates heeft inmiddels bevestigd dat Smolders Darrylou voorlopig blijft rijden. Joe Whitaker werd op ruime afstand tweede met Icaterina (v.Durango VDL) en Megan Laseur reed haar It's A Walk In The Park (v.Numero Uno) een kleine zes seconden later door de finish dan de winnaar.

Deze 1.45 direct op tijd rubriek was geen rankingproef. De winnaar mocht 1000 euro mee naar huis nemen.

Darry Lou

Een zeer opvallende combinatie was Harrie Smolders met de wereldberoemde 14-jarige hengst Darry Lou (v. Tangelo van de Zuuthoeve). Smolders reed een vlekkeloze foutloze ronde met de door Roelof Bril gefokte dekhengst. Smolders blijkt de teugels te hebben overgenomen van Nayel Nassar. Darry Lou is sinds 2020 eigendom van Evergate Stables, het bedrijf van Gates en Nasser. Daarvóór vierde de hengst successen onder het zadel van Beezie Madden. Zaterdagavond zei Jennifer Gates tegen World of Showjumping: “Op dit moment is het een goed idee dat Darry Lou in Europa is bij Harrie, zowel voor zijn carrière als springhengst als voor de dekdienst. Wij hebben veel geluk met ons fantastische team en we willen voor al onze paarden en ruiters de beste partnerschappen. Daarom kijken we ernaar uit om deze nieuwe combinatie zich te zien ontwikkelen.”

Wereldpaard

Eerder op dit concours reed Smolders Darry Lou in een 1.40 met barrage, waarin het koppel dubbel foutloos bleef. Gisteren debuteerden ze in een 1.40 op tijd waarin een balk uit de lepels werd gesprongen. Wanneer deze combinatie zich goed ontwikkelt, dan beschikt Smolders (en wellicht ook het Nederlands team) met Darry Lou over een paard dat niet alleen een enorme bijdrage kan leveren aan het teamresultaat maar ook de kwaliteit heeft om een individuele titel te winnen.

Uitslag

Bron: Horses.nl / WOS

3 reacties op “Darry Lou onder zadel van Harrie Smolders, Megan Laseur derde in 1.45 Lanaken

  • Stan Op het Veld

    Dacht dat het om tijdelijke ovename gaat. Darry Lou is nu hier in Europa voor de fokkerij beschikbaar en in die tijd houd Harrie hem in conditie. Dat is wat ik begreep.

  • Marcel Dufour

    @Stan Zal ook haast wel want ik denk dat Nassar zelf naar het WK wil met ‘m dit jaar. Maar je weet nooit.

  • Barlagen

    Ik heb hem kort na de verkoop een paar keer met Jennifer Gates gezien in een 1.40m. Moest zich een paar keer redden in een combinatie en werd onzeker. Toen nam Nasser hem over en dat ging goed. Maar het 1e 1.60m parcours wat ze sprongen bleef Darry Lou ondanks perfect aanrijden toch staan in de 3sprong. Sindsdien hoofdzakelijk parcoursen tot 1.50m gesprongen. Ben benieuwd hoe het nu verder gaat. Als die voorzichtige paarden een slechte ervaring in een combinatie hebben gehad, vergeten ze het niet snel. We zagen het ook met die goeie Levis de Muze. Die bleef 2 week geleden ook weer staan. Sinds Riesenbek al weer de 3e keer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.