Ga naar hoofdinhoud

Doron Kuipers: ‘Een goed begin is het halve werk’

Doron Kuipers met Empire. Foto: Equitext

Bij het eerste outdoor driesterren concours in Kronenberg trad vandaag een ware sterrencast op. Zo begon Jeroen Dubbeldam met Roelofsen Horse Trucks Gioia van het Neerenbosch zijn outdoor seizoen succesvol met een foutloze ronde in het 1.45m. Drievoudig wereldbekerwinnaar Steve Guerdat deed prima zaken in het 1.35m en in de hoofdrubrieken zette Doron Kuipers twee maal het beste resultaat neer voor Nederland.

In de 1.45m kwalificatie voor de Grote Prijs behaalde Kuipers met Empire (v. Chacco Blue) uit een deelnemersveld van 82 combinaties de vierde plaats. Eerder op de dag stuurde de ruiter uit Mijnsheerenland Cantos-telg Freestyle in de twee na snelste tijd rond in het 1.40m. “Het plan was om in beide proeven vooraan mee te doen. Een goed begin is het halve werk”, zegt Kuipers met oog op de finale rubrieken.

Niet gek

Freestyle, in eigendom van Aniek Diks, is nu een jaar onder het zadel bij Kuipers. “Ik ben hem gaan rijden met oog op de verkoop, maar ook om hem mee te nemen naar wat grotere concoursen. Hij heeft inmiddels in Londen, Amsterdam en Den Bosch gelopen. Voor een negenjarige is dat niet gek. Het is een paard met veel bloed en hij is competitief, dus je kunt hem er goed bij hebben”.

Top vijf

In het 1.45m finishte Kuipers met Empire 34.75 seconden. Net iets sneller dan Mel Thijssen, die in 34.99 met Cartolana 2 (v. Cartogran) knap vijfde werd. 0.12 seconden snoepte Luciana Diniz en Lennox (v. Lifestyle) van Kuipers zijn tijd af. De Portugees topamazone won twee weken geleden in Kronenberg de Grote Prijs met hetzelfde paard en liet wederom zien dat zijn achttienjarige leeftijd hem allerminst tegenhoudt. Janne Friederike Meyer-Zimmermann reed voor Duitsland 0.20 seconden vlugger rond met Singulord Joter-nakomeling Soccero 2 en werd zo tweede.

Winnaars

SF-ruin Umours Batilly, die eerder op vijfster niveau onder Megane Moissonnier liep, werd pas voor de tweede keer uitgebracht door Alexander Butler. De Ierse winnaar van het 1.45m vervolledigde de proef in 34.04 seconden. In het kwalificatie voor de Medium Tour finale ging Marlon Zanotelli als snelste over de eindstreep. De in België woonachtige Braziliaan sprong Fastday VDL (v. Quaprice Bois Margot) naar zijn eerste 1.40m overwinning.

Voor alle uitslagen, klik hier.

Bron: persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook