Ga naar hoofdinhoud

Doron Kuipers: ‘Van begin tot eind klopte alles’

Doron Kuipers met Empire. Foto: Eva van den Adel

In de 1.45m ranking proef op De Peelbergen klokte Doron Kuipers met Empire na een ultra scherpe barragerit de snelste tijd. Hoewel een van de lokale favorieten, Joost Martens met El-Rapide, een knappe poging deed Kuipers van de winst te houden, kwam de Limburger niet verder dan plaats twee. Ier Cameron Hanley klasseerde zich als derde met Stakkato-merrie Shuttle 2.

Van de 24 barrage combinaties vertegenwoordigen er acht de Nederlandse driekleur. Waar de gebroeders Kersten en de winnares van gister, Aniek Diks, vandaag geen potten wisten te breken, deden Leopold van Asten en Rob Heijligers met een foutloze rit het in de einduitslag prima op plaats zeven en veertien. Vervolgens had Joost Martens aan inzet en aanmoediging geen gebrek. Zijn tienjarige merrie El-Rapide (v. Douglas) deed haar naam eer aan, maar met 39.09 op de teller mist het paar de winst.

Leren kennen

Ruim een seconden rapper (37.90) was Doron Kuipers met de tienjarige KWPN’er Empire. De Zuid-Hollander heeft de Chacco-Blue-zoon, in eigendom van Herman Verhagen, nog geen drie maanden onder het zadel. “Empire is van dezelfde eigenaar als mijn eerste paard Charley. We zijn elkaar nog steeds aan het leren kennen, maar wat ik te weten kom, bevalt me goed”, lacht Kuipers. Met overal een eerste afstand kon de ruiter van Stoeterij ’t Heerenhuys de nodige tijd inlopen.

GP-kwalificatie

“Ik heb Empire tijdens het indoor seizoen niet in de dikkere proeven gestart en bewust de tijd met hem genomen Hij heeft met zijn vorige ruiter, Glenn Knoester, al wat hogere proeven gelopen en ik heb hem zelf binnen in een paar 1.40m rubrieken gestart. Daarin voelde hij al lekker aan, maar ondanks twee oefenparcoursen buiten voor dit concours eindigden we gister niet heel hoog. Zodoende moest ik vandaag ook wel bovenin eindigen om me te kwalificeren voor de Grote Prijs op zondag”.

Alles klopte

“Met Empire’s grote galop lijkt het eigenlijk niet alsof we hard gaan, en ik heb er nog niet eens veel gas op gezet,  maar vanavond klopte alles van begin tot eind. Het echte gasgeven bewaren we voor zondag. Ik hoop dat Empire zich zo verder blijft ontwikkelen, zodat hij straks samen met Charley de kar kan gaan trekken. Met Charley richt ik me op het EK, maar dit paard is zeker een hele fijne om ernaast te hebben”, besluit de winnaar.

Voor alle uitslagen, klik hier.

Bron: persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook