Ga naar hoofdinhoud

Eerste Grote Prijs-winst Yannick Janssen van Grunsven

Yannick Janssen van Grunsven. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Met de enige nulrit in de Grote Prijs voor pony's over 1,30m was Yannick Janssen van Grunsven afgelopen zondag in Le Mans de grote winnaar. Met de Rheinlands gefokte Fantasia (For Kids Only x FS Cocky Dundee) was de jonge ruiter zijn concurrentie te sterk af. Van een barrage hoefde het niet eens te komen: de nummer twee, Aliki Rotsaert, kwam met twaalf strafpunten over de finish.

Yannick Janssen van Grunsven stuurde Fantasia onlangs al naar de vijfde plaats op Outdoor Gelderland en deed in Le Mans wederom goede zaken. Voor de ruiter was het zijn eerste Grote Prijs-winst. In Le Mans bracht Janssen van Grunsven ook Kodiac van Orchid S (Kanshebber x Kantje’s Carlando) aan start in de 1,20m, maar had daar minder geluk.

In dit parcours ging de zege naar Milan Morssinkhof en de pony Elle Birken (Favoritas x Calando I). Hij was de enige die er in slaagde een nulrit neer te zetten.

Uitslag.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook