Ga naar hoofdinhoud

Marcus Ehning wint Rolex GP Geneve, Smolders vijfde

Marcus Ehning met Pret a Tout Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Na de winst in Aken, eerder dit jaar, was ook de vijfsterren Grand Prix in Genève voor Ehning met Pret A Tout (v. Hiram Chambertin).  Harrie Smolders reed met Don VHP Z N.O.P. (v. Diamant de Semilly) naar de vijfde plaats.

In Genève werd het publiek getrakteerd op een barrage met maar liefst elf topcombinaties. Het parcours was van de hand door Nederlander Louis Konickx en Zwitser Gérard Lachat. Scott Brash kwam met Ursula XII (v. Ahorn) voor Groot Brittannië als eerste starter in de barrage. De combinatie kreeg vier strafpunten op een oxer halverwege, maar de 38,94 seconden bleken erg snel.

Marcus Ehning nam met Pret A Tout, die in Zwitsers eigendom is, alle risico om de tijd van Brash te evenaren, maar dan zonder balken. Het was krap, maar het lukte. Met 39,41 seconden en een foutloze ronde stelde de Duitser de overwinning zeker.

Guerdat tweede

Steve Guerdat mocht met Albfuehren’s Bianca (v. Balou du Rouet) tot grote vreugde van het luidruchtige thuispubliek ook naar de barrage. De Zwitsers stonden voor Guerdat al vanaf het begin op de banken, met spandoeken en al. Bianca sprong zoals gebruikelijk met enorme ruimte over de hindernissen, maar kwam net wat tijd tekort ondanks een waanzinnig snelle laatste lijn. Foutloos in 38,86 seconden, genoeg voor de tweede plaats.

Ierlands Darragh Kenny had met Balou du Reventon (v. Cornet Obolensky) veel geluk in de dubbel. Ondanks veel snelheid in de laatste lijn was zijn eindsprint niet genoeg voor de overwinning, met 39,38 seconden werd Kenny derde.

Smolders eerste foutloze combinatie

Pieter Devos was voor België met Espoir (v. Surcouf de Revel) de een-na-laatste starter. Ook hij bleef foutloos, maar kon niet aan de tijd van Ehning komen. Met 39,89 kwam Devos net voor de enige Nederlander in de GP van Genève uit.

Harrie Smolders was met Don VHP Z N.O.P. (v. Diamant de Semilly) al als derde aan de beurt, toen er nog geen foutloze barrageronde gereden was. De lange lijnen van het parcours bleken goed geschikt voor de grote hengst, die foutloos bleef al was duidelijk dat het veel sneller kon. Smolders en Don kwamen binnen in 42,32 seconden, genoeg voor de vijfde plaats.

Snelle vierfouters

Ben Maher bereikte met KWPN-ruin Explosion W (v. Chacco-Blue) nipt de barrage nadat een balk enorm in de lepels trilde maar toch bleef liggen. In de barrage hield de Brit het hout echter niet droog op het eerste deel van de dubbel. De tijd was wel prima:  39,38 seconden. Daarmee eindigde Maher als zevende.

Nicola Philippaerts ging er vol voor met H&M Chilli Willi (v. Casall) en eindigde in 39,87 seconden, maar zag een balk vallen. Ook Fransman Nicolas Delmotte raakte met zijn zwarte BWP-hengst Ilex VP (v. Diamant de Semilly) een balk in het eerste gedeelte van het barrageparcours. Zijn tijd was 42,09 seconden.

Kent Farrington en Gazelle (v. Kashmir van Schuttershof) kwamen vol gas het parcours in, maar moesten hun topsnelheid op hindernis drie bekopen met een balk. Het duo finishte in 39,99 seconden, net niet genoeg voor de snelste vierfouter. Ook regerend Europees kampioen Peder Fredricson kwam in volle vaart binnen met H&M All In (v. Kashmir van Schuttershof), maar ook hij kreeg een balk. Met  40,67 eindigde de Zweed als tiende.

De volgende Rolex GP is die van Den Bosch, tijdens de Dutch Masters van 14 t/m 17 maart 2019.

 

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook