Ga naar hoofdinhoud

Emile Tacken bezet derde plek in 5* GP Riyadh

Emile Tacken met Cas. Foto - Eva van den Adel

Peder Fredricson en Hansson WL (v.Hip Hop) gingen er vanmiddag vandoor met de winst in de Grote Prijs van het vijfsterren concours te Riyadh. De winnaar van Olympisch goud en zilver werd gevolgd door Kamal Abdullah Bahamdan en Emile Tacken met Cas (v.Viento Uno W).

Van de 18 deelnemers wisten er drie de lei schoon te houden en zij mochten gaan uitvechten in de barrage wie de hoofdprijs van 23.750 euro mee mocht nemen.
Als eerste ging Emile Tacken van start en hij kreeg al vlug een springfout waarna hij rustig naar huis reed in 45.73 seconden.

Jack van het Dennehof

Daarna was het de beurt aan Kamal Abdullah Bahamdan met de pas aangekochte Jack van het Dennehof (v.Toulon). Dit paard is in Nederland geen onbekende want onder Kim Emmen maakte deze ruin tot voor kort furore met als hoogtepunt de derde plaats in de Grote Prijs van Rotterdam.

Laatste starter

Bahamdan wist in de barrage weer foutloos te blijven en stopte de klok op 41.56 seconden. Peder Fredericson wist als laatste starter wat hem te doen stond en hij slaagde daar net in. Foutloos in 41.31 seconden.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook