Ga naar hoofdinhoud

En dat is twee voor Maikel van der Vleuten

Maikel van der Vleuten met Elwikke. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Maikel van der Vleuten is het CSI4* concours in Maastricht lekker begonnen. Hij won de openingsrubriek vanmiddag al met Equus Tame (v.Qlassic Bois Margot) en pakte met Elwikke (v.Eldorado van de Zeshoek) zojuist in 36.41 seconden de winst in het 1.50m met barrage. Ellen Whitaker bezette met Equine America Spacecake (v.Stakkatol) de tweede plaats in 36.63 seconden en was daarmee 0.89 seconden sneller dan Cedric Hurel die zich met Fantasio Floreval Z (v.Florian de la Vie) als derde mocht opstellen.

Parcoursbouwer Louis Konickx en zijn team hadden de kwaliteit van het deelnemersveld iets onderschat want 21 foutlozen van de 39 starters is wat teveel van het goede. Willem Greve behoorde met Grandorado TN N.O.P. (v.Eldorado van de Zeshoek) ook tot de 21 deelnemers die zich voor de barrage wisten te plaatsen maar reed deze niet met het oog op de Grote Prijs van zondag en de wereldbekerwedstrijd volgende week in Stuttgart.

Barrage

Met 10.000 euro voor de winnaar en 19 starters in de barrage wist je zeker dat dit er een zou worden op het scherpst van de snede. Zowel Jack Ansems als Laura Kraut reden hun barrage met acht strafpunten maar de als derde startende Maikel van der Vleuten zette de hele boel op scherp en gaf de resterende 16 deelnemers ernstige stof tot nadenken.
Elwikke speelde het spel perfect mee en draaide en versnelde zonder kwaliteit van sprong te verliezen en zette een tijd op het bord waar verder niemand meer aan kon komen.

Manon Hees reed Kamiel van het Langewater (v.Wiensender) zeer verdienstelijk naar de vierde plaats en incasseerde daarmee 4000 euro. Ook Eric van der Vleuten met Dreamland (v.Sunday de Riverland) en Kim Emmen met Delvaux (v.Chacco-Blue) reden een foutloze barrage en werden respectievelijk zevende en achtste. Pim Mulder reed zich met Memphis Z (v.Mylord Carthago) in de prijzen met een elfde plek.

Uitslag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.