Ga naar hoofdinhoud

Eric ten Cate stelt Nederlandse zege in EEF Nations Cup Drammen veilig

Eric ten Cate met Incredible Foto: EEF/Astrid Marie Ardal

Het Nederlandse team heeft de EEF Nations Cup in Drammen gewonnen. Na twee rondes eindigden Nederland en Ierland op 4 strafpunten en daarom gingen Matt Garrigan en Eric ten Cate de strijd aan in de barrage. Carrigan zette een foutloze barrage neer, dus werd het voor Ten Cate en zijn Clinton-zoon Incredible een alles-of-niets-rit. Het werd alles, want alle balken bleven in de lepels en met 36,88 seconden op de teller was hij bijna 3,5 seconden sneller dan zijn Ierse concurrent.

In de eerste ronde bleven Henk Frederiks met Impian D (v. Bubalu VDL), Tani Joosten met Galdal Me (v. Zambesi TN) en Ten Cate foutloos, Mark Martens en Kinmar Quality Hero (v. Obos Quality) kregen een balk en werden het streepresultaat. In de tweede ronde kreeg Frederiks 8 strafpunten en met 4 strafpunten voor Joosten, viel er net één balk teveel voor een rechtstreekse overwinning. Het Ierse team kreeg over twee rondes ook 4 strafpunten, dus moest het duel worden uitgevochten met een barrage.

Ten Cate wint het van Carrigan

Matt Carrigan beet met Quantum Robin V (v. Carambole) het spits af. De Ier speelde het op veilig en dat leverde hem een foutloze barrage op, maar met 40,14 op de teller, liet hij nog wel ruimte open voor Ten Cate. Ten Cate ging er vol voor en zag zijn lef beloond worden met een veel snellere, maar ook foutloze barrage. Daarmee stelde hij de overwinning voor Nederland veilig.

‘Incredible’

“Dit voelt incredible“, zei Eric ten Cate tegen de organisatie van de EEF Nations Cup. “Ik had een super gevoel en ben heel blij met de rondes.” Teamcollega Henk Frederiks vult aan: “Het was een solide parcours, technisch zo als altijd en zo gebouwd dat er meer fouten gemaakt werden in de tweede ronde na vele foutloze rondes in de eerste.” “We hebben allemaal goed werkt geleverd en gelukkig hebben we Eric! Hij presteerde dit weekend zo goed en zijn paard sprong briljant, dus ik had een heel veilig gevoel toen hij de barrage inging.”

Het Nederlandse team bereidt zich nu voor op Bratislava, dat als halve finale zal gelden: “Nederland is een sterk land met veel goede ruiters, dus we doen erg ons best om indruk te maken op de chef d’equipe. Hopelijk kunnen we nog een paar meer wedstrijden in deze competitie, want het is een mooie serie om landenwedstrijden te leren kennen, twee ronden met het team te leren rijden en ik heb er echt van genoten , dus ik hoop dat ik het nog een paar keer kan doen!”

Uitslag.

Bron: Horses.nl / Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.