Ga naar hoofdinhoud

Eric van der Vleuten sr. ‘snelste opa van Nederland’

Eric van der Vleuten sr. met Wunschkind 19. Foto: Eva van den Adel.

“Ik kan het niet meer”, grapt Eric van der Vleuten sr. na afloop van de 1.45m ranking rubriek in De Peelbergen. De routinier werd met Casall-merrie Wunschkind 19 in de GP-kwalificatie voorbijgesneld door springkanon Louise Saywell. Met Golden Wave OL wist de Britse 0.89 seconden sneller de finishlijn te passeren.

17 van de 70 combinaties wisten het bouwwerk van Louis Konickx en zijn team foutloos te overbruggen. Tegengas in de barrage kwam van zwaar geschut in de vorm van o.a. Steve Guerdat met Dulf van den Bisschop-dochter Hannah (0-4/36.17), Pieter Clemens met Sydney-ruin Fortaleza (0-0/30.06) en Rolf-Göran Bengtsson met Cassal-telg Oak Grove’s Carlyle (0-0/29.29).

Portugees kampioen

Op zijn beurt onttroonde Van der Vleuten Portugees kampioen Rodrigo Almeida. De stalruiter van Loewie Joppen stond aan de leiding met Kafka van de Heffinck (v. Diamant de Semilly) in 28.92 seconden. Een tijd uiteindelijk goed voor de vijfde plaats. Met de dertienjarige vos Wunschkind 19 liet Eric sr. de chronometer na een ruimtesprong op de laatste hindernis stoppen in 28.44.

Snelste opa

Complimenten ontvangt de Brabander naderhand van kameraden Paul Hendrix en ‘Dutch Pete’ – Peter van der Kallen. “Eric mag vandaag dan te langzaam zijn geweest voor de winst, maar hij is toch zeker de snelste opa van Nederland”, lacht Van der Kallen. Genoeg te lachen was er tevens voor de winnares. Saywell, die in 2018 al de meeste CSI-rubrieken in Kronenberg op naam schreef, zette haar winnaarskoers door. Gebruikmakend van de zevenmijlspassen van haar niet al te atletisch ogende merrie knalde de Britse knap naar de zege in 27.75 seconden.

Top vijf

Fransman Guillaume Foutrier werd met de compacte Flipper D’Elle-merrie Fairness Hero Z derde in 28.46. Duitser Jens Baackmann stuurde Carmen 255 (v. Cornet Obolensky) naar het vierde geld in 28.58 seconden.

Voor alle uitslagen, klik hier.

Bron: Persbericht

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook