Ga naar hoofdinhoud

Foutloze rondes voor Boy Peels met nieuw paard in Abu Dhabi

Boy Peels reisde als enige Nederlander af naar Abu Dhabi, waar dit weekend een Nations Cup op het programma staat. Naast de vijfsterren rubrieken werden er gisteren en vandaag ook CSI2*-parcoursen over 1,40m verreden. Peels bleef daarin met Rahmannshof Bently, waarmee hij voor het eerst internationaal aan de start verscheen, alle keren foutloos.

In de eerste 1,40m-proef woensdag was  Khaled Abdulrahman Almobty niet te kloppen met de KWPN-merrie Garizona. De Tangelo van de Zuuthoeve liep haar eerste internationale 1,40m-parcours en was in de barrage ruim een seconde sneller dan de concurrentie.

Peels en de elfjarige Bently waren in hun eerste gezamenlijke optreden niet snel genoeg voor de top 5 en eindigden als achtste.

Tweede keer

Donderdagochtend in de kwalificatie voor de 2*-Grand Prix bleef Peels opnieuw foutloos met de BWP’er in de tijdsrubriek over 1,40m. Salim Khamis Al Suwaidi was in deze rubriek met de KWPN-merrie Espresso (v. Andiamo Z) het snelst en ging er voor thuispubliek met de zege vandoor.

In deze rubriek was Peels met 82,86 seconden net te langzaam voor de top tien en eindigde hij op de elfde plek.

Uitslagen

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook