Ga naar hoofdinhoud

Frank Schuttert derde in Wereldbekerwedstrijd Poznan

Frank Schuttert, hier met Lyonel D. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Springruiter Frank Schuttert werd vanmiddag derde in de Wereldbekerwedstrijd in het Poolse Poznan. Voor deze klus zadelde hij Kinky boy van het Gildenhof (v. Nabab de Rêve). De wedstrijd werd gewonnen door de Pool Maksymilian Wechta met Chepettano (v. Chepetto), die voorbleef op de Belgische amazone Annelies Vorsselmans met Wilandro 3 (v. Unistar).

Pittige eerste ronde

Een pittige eerste ronde leverde zeven deelnemers op voor de barrage, waarin Schuttert als eerste van start moest. Zijn paard kon op de rechte stukken tijd winnen door zijn grote galoppade, maar die tijdwinst moest hij weer inleveren in de bochten. Resultaat was een redelijk snelle tijd van 33,84 seconden. Dat die tijd te verbeteren viel, liet Vorsselmans direct zien door de nieuw te kloppen tijd op 33,19 seconden te zetten. Lowie Joppen reed met Havel van de Wolfsakker Z (v. Hos D’O) een rustige foutloze ronde in 36,10 seconden en werd daarmee vierde. Als laatste starter werd de voor eigen publiek rijdende Maksymilian Wechta opgezweept door zijn fans langs de kant om de tijd van Vorsselmans te kloppen. Na een weergaloze rit stond de klok stil op 32,59 seconden en schreef daarmee de proef op naam.

De Nederlanders

Jack Ansems en Fliere Fluiter (v. Zirocco Blue VDL) werden door een springfout uit de barrage gehouden, maar hun tijd was toch snel genoeg voor de achtste plaats. Gerben Morsink, Jur Vrieling, Melvin Greveling, Leon Thijssen, Mel Thijssen en Mans Thijssen bleven dit keer buiten de prijzen.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.