Ga naar hoofdinhoud

Greve en Carambole knap tweede in Grote Prijs Neumünster

Willem Greve met Carambole. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Wat zou het mooi zijn geweest een top drie bestaande uit Willem Greve, Albert Zoer en Angelique Hoorn in de (1,55m) Grote Prijs van Neumünster. Peder Fredricson besloot hier een stokje voor te steken en de snelste tijd te noteren met de KWPN'er H&M Christian K. Zo kreeg de gehele top vier een Nederlands tintje. Carambole liet in Neumünster zien weer klaar te zijn voor het hoogste niveau, hij werd tweede in de GP en pakte zijn eerste vette pot (10.000 euro) sinds 2017. 

De door G.W. Klerks uit Elshout gefokte H&M Christian K (v. Namelus R) liep onder de Zweed Peder Fredricson naar de winnende tijd van 38,57 seconden. Christian K’s moeder Sirnanda is de halfzus van de 1,60 meter-paarden Donanda van de Mexicaan Julio David Vainer en Enanda van de Italiaan Michol del Signore.

Back on track

Na wat blessureleed klopt Carambole onder Willem Greve weer aan bij de top van de Nederlandse springsport. Het duo finishte een slechts 0,34 seconden langzamer dan de Zweed. Greve won gisteren al een derde prijs met de inmiddels vijftienjarige zoon van Cassini I.

Noordelingen maken top vier compleet

De Drentse ruiter Albert Zoer voegde zich met de net negenjarige Florian (v. Zirocco Blue VDL) met slechts 0,02 (!) seconden verschil op een derde plaats achter de Twentse Greve. Een topprestatie voor de nog jonge KWPN-goedgekeurde hengst. Net over de Drentse grens in het Overijsselse Wanneperveen is Angelique Hoorn woonachtig. Deze amazone timmert ook goed aan de weg terug richting de top van de sport. Met de dertienjarige Namelus R-zoon Brego R’n B maakte zij de top vier compleet.

Klik hier voor de uitslag.

Bron: Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook