Ga naar hoofdinhoud

Guerdat wint GP St Tropez, Levy zorgt voor verrassing

CSI Grimaud
Alamo onder Steve Guerdat. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Onder de Franse zon eindigde de eerste vijfsterren GP van dit seizoen met een spannende barrage. Als tweede van het negenkoppige veld zette de 26-jarige Edward Levy een snelle 37,86 seconden op de klok met zijn Rebeca LS (v. Rebozo La Silla). Uiteindelijk moest laatste starter Steve Guerdat, de nummer één van de wereld eraan te pas komen om Levy te verslaan: Met Victorio des Frotards (v. Barbarian) pakte de Zwitser 0,13 van de tijd van de jonge Fransman af.

Niels Bruynseels, Kevin Staut, Peder Fredericsson, Olivier Philippaerts; ze deden hun uiterste best maar konden niet aan de tijd van de snelle Levy komen. De Franse commentatoren begonnen al van een overwinning te dromen.

Daniel Deusser deed het met Killer Queen VDM (v. Eldorado van de Zeshoek) wel iets sneller, maar hij zag een balk vallen. En hoewel Guerdat zijn overmacht weer toonde met een meesterlijke rit op zijn derde paard, heeft Edward Levy vandaag zeer duidelijk zijn visitekaartje afgegeven. De internationale springtop mag wel uitkijken!

Houtzager en Van der Vleuten stranden in eerste ronde

Onder de Zuidfranse zon en bij een temperatuur van 30 graden, stond er een stevig basisparcours in St Tropez, waarin voor veel combinaties het venijn in de staart zat. Dat gold ook voor de twee Nederlanders die vandaag aan de start kwamen.

Maikel van der Vleuten ging goed van start met Beauville Z (v. Bustique). Na wat driften in de lastige laatste bocht, kreeg Beauville een balk met de achterbenen op de eerste van de combinatie. Direct daarna volgde nog een balk. Van der Vleuten moest, net als vele anderen, met 8 strafpunten genoegen nemen.

Marc Houtzager tikte met Sterrehof’s Dante (v. Canturano) de plank op de lastige steilsprong halverwege uit de lepels. Het duo kreeg vervolgens ook een balk op de eerste van laatste combinatie. Een tijdfout erbij betekende 9 strafpunten totaal voor de Nederlander.

De gehele GP is terug te zien via Facebook:

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook