Ga naar hoofdinhoud

Harry Charles blijft sterke concurrentie de baas

Harry Charles met Stardust. Foto: FEI

Veel topruiters streden vanmiddag om de prijzen in een 1.50 m-rankingproef in London-Olympia. Harry Charles kwam voor eigen publiek als beste uit de bus in een barrage waarvoor zich 14 combinaties hadden gekwalificeerd. Met Billabong du Roumois was de jonge Brit maar liefst anderhalve seconde sneller dan de Ier Connor Swail op Count Me In. Lars Kersten zette met Emmerton niet alles op alles en eindigde na een tweede foutloze ronde op de achtste plaats.

Er lag 9250 euro klaar voor de winnaar en dus werd er felle strijd geleverd. Maar Harry Charles en zijn Mylord Carthago-zoon Billabong du Roumois waren vandaag onverslaanbaar: 0/30.60. De veel winnende combinatie Connor Swail/Count Me In kwam niet verder dan 0/32.26. Op de derde plaats volgde Jack Whitaker met Equine America Valmy de la Lande, de tweede nakomeling van Mylord Carthago op het Londense podium.

Routiniers

Jacks oom John Whitaker moest met de vijfde plaats genoegen nemen en een andere routinier, Roger Yves Bost met Ballerine du Vilpion, voor zich dulden.

Lars Kersten achtste

Lars Kersten en Emmerton (v. Silvio I) deden het rustiger aan. Hun 0 in 38.32 was goed voor de achtste plaats en 1100 euro prijzengeld.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.