Ga naar hoofdinhoud

Hendrik-Jan Schuttert: ‘Dat is wel heel dichtbij’

Hendrik-Jan Schuttert en Balboa HS. Foto: Eva van den Adel
Na zijn barragerit in de 1.40m Medium Tour finale met Balboa HS ziet Hendrik-Jan Schuttert 36.22 seconden op het scorebord staan. “Dat is wel heel dichtbij”,  verzucht de Ommense ruiter voordat hij de zandpiste uitstapt bij De Peelbergen. Niets is minder waar, want slechts 0.26 seconden zat er tussen Schutterts’ tijd en die van de winnaar, Felix Koller. Marcus Ehning sloot met Up des Chaines aan op de derde plaats.

Onder de Oostenrijkse vlag sprong Koller met Clayton 31 (v. Cartani 4) risicovol naar de winst. De dertienjarige Holstein-ruin werd in zijn carrière maar liefst door twaalf verschillende ruiters uitgebracht, maar met Felix Koller als nummer dertien in het zadel, pakte het internationale debuut van het paar prima uit. Als enigen doken ze onder de 36 seconden grens in 35.96.

Niet te doen

Uit hetzelfde bouwjaar als Clayton, maar met iets minder grote galopsprongen, maakte Balboa HS (v. Tygo) desalniettemin indruk. Bij het passeren van de startlijn zette Hendrik-Jan Schuttert het gas erop. Met overal een eerste afstand was de rit van de stilistische ruiter prettig te volgen, maar helaas net niet snel genoeg. “Die ene galopsprong heeft me de winst gekost”, kijkt de nummer twee terug. “In de lijn naar de dubbel. Maar die zeven in plaats van acht galopsprongen was met Balboa gewoon niet te doen”.

Routine

Toch is de Ommenaar in zijn nopjes. “Balboa is zo’n fijn en bruikbaar paard. Hij heeft er routine in, het is net alsof hij weet waar hij heen moet en neem je als het ware mee”, glimlacht Schuttert over de ruin waar hij eind vorig jaar nog de Grote Prijs van Wierden mee won. Met 20 van de 60 combinaties in de barrage, was de concurrentie fel. “Dan zie je maar weer hoeveel goede ruiters hier meerijden”, verwijst de runner-up naar overig geplaatste ruiters als, Conor Drain (4e), Leon Thijssen (6e) en Bertram Allen (9e).

Team Japan en Roelofsen rentree

Onder toeziend oog van Wim Schröder, de springbondscoach van Japan, reed Koki Saito met Calcento (v. Calvaro Z) naar de vijfde plaats. Land- en teamgenoot Daisuke Fukushima reed op geheel eigen wijze met Conblue (v. Contargos) naar plaats zeven. Een top tien klassering was er ook voor Fabiënne Roelofsen. Tot diens vreugde sprong haar Canto Bruno een basisronde en barrage volgens het boekje. De Raaltense amazone liep eind vorig jaar een beenbreuk op en maakt dit weekend met de achtjarige Cantoblanco-ruin haar internationale rentree.

Voor alle uitslagen, klik hier.

Bron: persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.