Ga naar hoofdinhoud

Italiaanse Bazzani wint driester Brussel met toekomstpaard

In de schaduw van de Stephex Masters GP op vijfsterrenniveau werd in Brussel ook een driesterren GP afgewerkt. Winnares werd Silvia Bazzani met haar schimmel Charlemagne JT Z (v. Cachas). Het leverde de Italiaanse dik 16,5 duizend euro op.

De tweede plaats was voor Justine Tebbel uit Duitsland met Light Star 4 (v. Light On). Derde werd Mohammed Al Kumeiti met Taittinger de Altube (v. Clarimo ASK).

Boven verwachting

Bazzani’s paard is negen en heeft nog weinig ervaring in barrages op dit niveau. “Dit was zijn eerste keer in een grote barrage. Mijn plan was om hem vooral in verbinding te houden, voorwaarts en zijn zelfvertrouwen te behouden. Dus dit is echt boven verwachting! Hij is de afgelopen maanden enorm vooruit gegaan, het is echt een paard voor de toekomst!’

Nederlandse amazones

Aniek Poels reed voor Nederland mee in deze GP, maar zij kreeg met Athene (v. Berlin) in het basisparcours 9 strafpunten. Lisa Bongers moest met Donbalian (v. Carthino Z) opgeven.

Uitslag

Lees ook: Niels Bruynseels pakt GP Brussel, Smolders krijgt ook een auto

Bron: Horses.nl / Jumpernews

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook