Ga naar hoofdinhoud

Jochems blijft winnen met Evita

Kelly Jochems met Egwel. Foto: Equitext.

Net als een week geleden ging de zege in de 1,45 meter op de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera naar Kevin Jochems en Evita (Canturano x Farmer). De ruiter was in het zadel van de tienjarige merrie anderhalve seconde sneller dan Jacob Hellström met de Cathageno-nazaat Caliban H. Sanne Thijssen eindigde met Zilverstar-dochter Elvira net buiten de top drie.

Vorige week reed Jochems de merrie naar de winst in de hoofdrubriek van de donderdag, nu was zijn winnende rit eentje in een twee fasen-parcours, de CSI3* Big Tour C. De ruiter klokte een tijd van 31,54 seconden en was daarmee onaantastbaar voor de concurrentie. Na Hellström volgde Laura Kraut met Sfs Vincomte (v. Veni Vidi Vici) op plaats drie.

Van der Vleuten zevende in hoofdrubriek

In de hoofdrubriek van de donderdag, de Big Tour D over een hoogte van 1,50 meter, leverde Eric van der Vleuten het beste Nederlandse resultaat. Met Cantos-zoon Djoost Again bleef hij in de direct op tijd foutloos met 72,04 seconden op de teller en eindigde op plaats zeven. Laura Kraut eiste in deze rubriek de zege op.

Uitslag 1,45 meter.
Uitslag 1,50 meter.

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook