Ga naar hoofdinhoud

Jordan Coyle wint vierde rubriek op Spruce Meadows

Jordan Coyle en Eristov in Leon Mexico Foto: FEI/Anwar Esquivel

De Ier Jordan Coyle heeft gisteravond de Lafarge Cavalry Charge rubriek over 1.50m op zijn naam geschreven. Dit deed hij met de 12-jarige ruin Picador (v. Lupicor II) door foutloos in 75.67 seconden over de finish te gaan. De Amerikaanse Beezie Madden was met de 10-jarige BWP merrie Jiva (v. Concorde) een halve seconde langzamer dan Coyle en werd tweede. De derde plaats bleef ook in de handen van de familie Coyle. Daniel Coyle, de broer van Jordan, reed met de 9-jarige merrie CHS Krooze (v. Kroongraaf) naar de derde tijd in 76.97 seconden.

De Ier heeft met deze winst zijn vierde 5*-rubriek op rij gewonnen in de zomerseries van Spruce Meadows in Canada. Met Picador eiste hij 3 overwinningen op, waarbij hij op de eerste wedstrijddag en op 6 juli de 1.50m rubriek won. Gisteren schreef de combinatie de derde rubriek op hun naam.

Ongelooflijk paard

Coyle is lovend over zijn 12-jarige ruin. Coyle: ”Picador is een ongelooflijk paard. Ik heb nooit een paard als dit gehad. Hij wil altijd gaan, is erg snel en vertrouwt mij om over de hindernissen te springen.”

Bron: Horses.nl/Horse Sport Ireland

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook