Ga naar hoofdinhoud

Katharina von Essen wint openingsrubriek in Riesenbeck

De Duitse kampioenschappen zijn vandaag begonnen met een 1.40m-rubriek om de Prijs van de Stadt Hörstel. De titelstrijd vindt plaats zonder publiek en met strenge coronamaatregelen. Behalve de Duitse springtop zijn ook enkele niet-Duitse toppers naar het terrein rond kasteel Suremburg afgereisd. Daaronder Jeroen Dubbeldam en zijn partner Annelies Vorsselmans.

Het besloten kampioenschap omvat traditiegetrouw een titelstrijd voor amazones op zaterdag en het échte kampioenschap voor Duitse senioren met de finale op zondagmiddag.

Von Essen naar winst

Katharina von Essen schreef de openingsrubriek op haar naam met de 9-jarige merrie C-Loona (v. Cornet’s Stern). De amazone was 1,46 seconden sneller dan Michael Jung en verwees hem met de 8-jarige Oldenburger Edo Sandra (v. Eldorado van de Zeshoek) naar de tweede plaats. Sophie Hinners eindigde met de 8-jarige KWPN’er Hendrick’s HX (v. Bustique) op de derde plaats.

Dubbeldam en Vorsselmans

Jeroen Dubbeldam en Annelies Vorsselmans deden het rustig aan en gebruikten deze ronde als opwarmproef. Dubbeldam kreeg met de 9-jarige vos Kennedy Z (v. Kashmir van Schuttershof) drie tijdfouten en Vosselmans noteerde er twee met de Baloubet du Rouet-nakomeling Firkov du Rouet.

Bekijk hier de uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook