Ga naar hoofdinhoud

Kent Farrington wint Wellington Grand Prix met toekomsttalent Greya

Kent Farrington met Greya. Photo © Sportfot

Voor Kent Farrington is het WEF 2023-circuit de plek waar hij zijn nieuwe paarden klaarmaakt voor het hogere werk. Dat Farrington een fijne groep paarden heeft blijkt wel uit de resultaten van de Amerikaan. Zo schreef hij gisteravond met zijn toekomsttalent Greya (v. Colestus) de 50.000 dollar gedoteerde Grand Prix op naam.

”Greya sprong vandaag voor het eerst onder kunstlicht. Ik was daarom vooral gefocust op haar normale galop die van nature toch al erg snel is. Alles verliep volgens plan en ze sprong echt fantastisch”, aldus Farrington.

”Het afgelopen jaar ben ik vooral bezig geweest met het opbouwen van een nieuwe groep paarden. Mijn toppaarden komen aan het einde van hun carrière en nu is het tijd voor de jonge paarden om de volgende stap te maken. De oudsten zijn nu tien en gaan nu internationaal mee. Ik ben heel benieuwd hoe ze zich allemaal gaan ontwikkelen.”

Ben Maher en Jos Verlooy

Een aantal topruiters voegden zich bij Kent Farrington in de barrage waaronder Ben Maher, Jos Verlooy en Sam Walker. Tegen de razendsnelle Greya konden de paarden van Maher en Verlooy niet op maar wel tekenden ze voor het tweede en derde resultaat. Ben Maher trok aan het langste eind en reed Enjeu de Grisien (v. Toulon) naar de tweede plaats. Jos Verlooy volgde met Nixon van ’t Meulenhof (v. Denzel van ’t Meulenhof) op plaats drie.

Uitslag

Bron: persbericht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.