Ga naar hoofdinhoud

Kevin Jochems knap derde in 1.50m met barrage CSI4* Ascona, Mans Thijssen vijfde

Kevin Jochems met Emmerton. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Ascona - De hoofdrubriek van de dag in Ascona was vandaag een 1.50m rubriek met barrage waar in totaal 52.500 euro te verdelen viel. De Amerikaanse Paris Sellon was in ieder geval niet voor niets uit Amerika komen vliegen met haar paarden want in 35.22 seconden snelde zij met de Aganix du Seigneur nakomeling Attoucha naar de overwinning. Hans-Dieter Dreher kwam nog dichtbij met Cous Cous (v.Cachas) maar kwam op de streep toch 0.21 seconden tekort. Kevin Jochems reed een barrage om nul te blijven en kwam daardoor niet in aanmerking voor de winst maar wel een mooie derde plek met Casillas van de Helle (v.Casall) en 7.875 euro.

Ook Mans Thijssen leverde een puike prestatie met zijn toppaard Hello (v.Alano). In de barrage ging het paar wederom foutloos rond en behaalde met de gereden tijd van 44.39 seconden de vijfde prijs.
Zijn zus Mel Thijssen reed met Florida Balia NL (v.Bustique) een goede ronde maar een afworp hield haar uit de barrage. Datzelfde lot was Niels Kersten met Tippy Z (v.Tyson) beschoren. Vader Leon Thijssen moest lijdzaam toezien hoe zijn stalgenoten het er deze keer beduidend beter vanaf brachten dan hijzelf. Met Zeppe Blue (v.VDL Zirocco Blue) zat het vandaag niet mee en was de score 20 strafpunten.

Uitslag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook