Ga naar hoofdinhoud

Kevin Staut wint eerste deel GCL in Berlijn, Bles tweede

Bart Bles met Israel v/d Dennehoeve Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
De Fransman Kevin Staut pakte met For Joy van 't Zorgvliet HDC (v. For Pleasure) de overwinning in de rubriek over 1.50m in Berlijn. De Nederlandse springruiter Bart Bles werd tweede met zijn merrie Israel vd Dennehoeve (v. Thunder van de Zuuthoeve). De Belg Nicola Philippaerts maakte de top drie compleet met Katanga v.h. Dingeshof (v. Cardento).

Staut snelde foutloos naar de snelste tijd van 69.64 seconde. Door deze overwinning nam de Fransman 14.850 euro mee naar huis. Bles reed zijn merrie ook foutloos rond, maar was 1.5 seconden langzamer dan Staut. Gerco Schröder viel met de KWPN’er Davino Q (v. Vingino) net buiten de top tien. Schröder bleef foutloos in een tijd van 80.33 seconde.

Teamcompetitie

Voor veel teams was het geen briljante dag. Alleen de London Knights en de Berlin Eagles kwamen foutloos deze eerste league-wedstrijd in Berlijn door. Harrie Smolders deed een beroep op Une de L’Othain (v. Conterno Grande) voor zijn team de Paris Panthers, maar pikte een onkarakteristieke 12 strafpunten onderweg op. Omdat zijn teampartner Nayel Nassar werd uitgesloten eindigen de Panthers sowieso onderaan in Berlijn dit jaar. Smolders rijdt de tweede league-wedstrijd als individuele deelnemer om te proberen zich te kwalificeren voor de GCT van Berlijn.

Overige Nederlanders

Maikel van der Vleuten reed met Beauville Z (v. Bustique) de ring binnen en kreeg 1 balk. Zijn team Madrid in Motion deed echter niet erg goede zaken. Kim Emmen zadelde de merrie Teavanta II C Z (v. Treasure Z), zij springt de tweede wedstrijd pas mee voor het team. Leopold van Asten startte VDL Groep Miss Untouchable (v. Chacco-Blue) en kreeg twee balken.

Bekijk hier de uitslag

Teamklassement

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook