Ga naar hoofdinhoud

Kim Emmen wint in Rotterdam, Sanne Thijssen ongelukkig ten val

Sanne Thijssen valt van Genasis. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

In het 1,45m. van CHIO Rotterdam was Kim Emmen vandaag uitstekend op dreef maar was er pech voor Sanne Thijssen. Emmen won met de 12-jarige hengst Warriors Glory (Warrior x Caretino Glory) de rubriek over twee fasen. Thijssen was minder fortuinlijk. Zij kwam ongelukkig ten val van Genasis (Echo van T Spieveld x Montender) waardoor uitsluiting volgde.

Voor Kim Emmen een knappe overwinning in een deelnemersveld van ruim 80 deelnemers. De Deen Emil Hallundbaek werd tweede en de derde plaats was voor Gregory Cottard uit Frankrijk.

Kim Emmen met Warriors Glory. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Bles, Van Grunsven en Schuttert

Het was een lange, spannende strijd en van de 83 deelnemers kwamen 27 combinaties foutloos de eerste fase van het parcours rond. Slechts 13 combinaties lukte het om ook in de tweede fase foutloos blijven. Daartoe behoorden ook Bart Bles, Demi van Grunsven en Frank Schuttert.

Sanne Thijssen valt

Sanne Thijssen was in deze rubriek minder fortuinlijk dan in de Dura Vermeer prijs hiervoor. Haar paard Genasis landde met één voorbeen in de sloot, verloor balans en daardoor ook zijn amazone. Genasis sprong nog twee hindernissen verder zonder maar kende toen het parcours niet meer. Zowel paard als ruiter bleven ongedeerd.

Uitslag

Bron: Horses.nl / CHIO Rotterdam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook