Ga naar hoofdinhoud

Luiz de Avezedo wint in Wellington met ‘slacht’-paard Collin

Luiz Francisco de Azevedo hier met Comic Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Luiz Francisco de Azevedo won vrijdag de 1,45m-rubriek op tijd op het Palm Beach International Equestrian Center in Wellington met Collin (v. Colandro) en voerde daarmee een top drie van KWPN'ers aan. De overwinning betekent veel voor de Braziliaan, vooral omdat Collin eigenlijk eerst te moeilijk was om te rijden en zowat onderweg was naar de slager.

Op World of Showjumping vertelt De Avezedo dat Collin eigenlijk vanwege zijn moeilijke gedrag al zowat bestemd was voor de slacht toen hij hem de eerste keer uitprobeerde. “Een vriend uit België belde mij dat ik hem uit moest komen proberen”, aldus De Avezedo. “Ik heb er toen opgezeten, maar hij was gek en je kon absoluut geen sprong nemen met hem. Hij was voor bijna niets te koop en we hebben toen de gok samen gewaagd.”

Kwaliteit

Toen de ruin bij De Avezedo thuis kwam zag de ruiter talent in hem, maar kostte het een hoop tijd om zijn vertrouwen te winnen, omdat hij overal bang voor was. “Hij is een paard dat echt vertrouwen moet hebben in zijn ruiter, dus in plaats van proberen om hem te veranderen, heb ik mezelf aan hem aangepast”, vertelt de Braziliaan verder. “Toen ik hem als zevenjarige de eerste keer uitbracht en hij drie dagen op rij foutloos bleef, wist ik dat ik een goede beslissing had genomen en elke keer dat we goed hebben gereden geeft dat zo’n speciaal gevoel.”

Top drie

De tweede plek  was vrijdag voor Santiago Lambre met Dingeman (v. Nintender). Het duo was met 64,84 seconden op de klok bijna aan seconde langzamer dan De Avezedo, die 63,90 seconden klokte, maar op zijn beurt wel ruim een seconde sneller dan de rest van de concurrentie.

Thuisresultaat

Hunter Holloway zorgde met VDL Bravo S (v. Ephebe for Ever) voor het beste thuisresultaat. De Amerikaanse amazone kwam in 65,96 seconden aan de finish en bleef daarmee net voor Francisco Jose Mesquita Musa, die met Filou Imperio Egipcio (v. Querlybet Hero) in 66 seconden over de streep galoppeerde.

Harrie Smolders was met Cas (v. Indoctro) de enige Nederlander in deze rubriek. Hij bleef foutloos, maar was te langzaam voor de top 5. Hij werd zevende.

Uitslag

Bron: Horses.nl/WoSJ

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook