Ga naar hoofdinhoud

Leon Thijssen tweede in 1.45m Grand Prix kwalificatie Kronenberg

Leon Thijssen hier met Indivar. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Voorafgaand aan de Grand Prix die morgen wordt gesprongen stond er vandaag een kwalificatieproef op het programma. Het parcours direct op tijd over een hoogte van 1.45m werd gewonnen door de Belg Thomas van Minnebruggen. Leon Thijssen deed goede zaken door zich als tweede te plaatsen. Marriët Smit-Hoekstra eindigde net buiten de top-vijf: zij sprong uiteindelijk naar de zesde plaats.

Thomas van Minnebruggen reed Koshin de Muze (v. Vigo D Arsouilles Stx) foutloos naar de winnende tijd van 67.48. Leon Thijssen kwam heel dicht in de buurt maar moest uiteindelijk genoegen nemen met de tweede plaats. Zijn Boubou de La Roque (v. Rasta du Soutrait) sprong naar de tweede tijd van 67.83 seconden. De Zwitserse Stefanie Breitenstein sprong in het zadel van Impact (v. El Salvador) naar de derde tijd.

Vier Nederlanders in de top-tien

De Nederlanders waren goed in vorm vandaag. Naast Leon Thijssen tekende ook Marriët Smit-Hoekstra voor een mooi resultaat. In het zadel van Duco Z (v. Dakar TN) reed zij een mooie én snelle foutloze ronde: goed voor het zesde resultaat. Marc Becker reed Imola (v. Kannan) naar het achtste resultaat en Renee de Weert sprong met Camilla van de Helle (v. Crumble) naar de negende plaats.

Uitslag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook