Ga naar hoofdinhoud

Luciana Diniz houdt Leopold van Asten van GP-zege af

Leopold van Asten met VDL Groep Falco. Foto: Equitext
Een sterrencast passeerde vanmiddag in De Peelbergen de revue in de 1.45m Grote Prijs. Leading lady in de ranking proef werd de amazone die in de barrage de teller als eerst op scherp zette, Luciana Diniz. De beste poging de tijd van de Portugese topamazone te kloppen kwam van een ruiter van eigen bodem. Leopold van Asten werd knap tweede met VDL Groep Falco.

Als Diniz hoort dat ze naast een mooi geldbedrag en ranking punten een luxe elektrische fiets heeft gewonnen, lacht ze: “Lennox is zoals ik hem noem, mijn ‘auto paard’. Ik heb in mijn carrière meerdere auto’s gewonnen, allemaal met dit paard. Dat hij vandaag dan ook nog een mooie fiets erbij springt met zijn achttien jaar oud, dat siert hem enorm!”

Minder ervaren

In de 15 man sterke barrage van de twee ster proef beet Diniz de spits af met Lennox (v. Lifestyle) en zette de te kloppen tijd op 41.41 seconden. Dat het sneller kon bewezen Bertram Allen (41.00) en Tim Hendrix (41.31). Helaas kregen de heren onderweg een balk aan de benen. Met de goedgunstige VDL Groep Falco (v. Clearway) deed Leopold van Asten de snelste foutloze poging Diniz te onttronen. Maar in 43.44 kwam het paar twee seconden tekort voor de eindzege. “Falco wil altijd zijn best doen, hij is voorzichtig en werkt graag voor je. Dat heeft hij vandaag goed gedaan”, zegt de nummer twee tevreden over zijn beduidend minder ervaren paard in vergelijking met die van Diniz.

Stal Hendrix

Nog een ruiter van Stal Hendrix maakte indruk in de GP. Met Triomphe de Muze-merrie Cendy Vdp realiseerde Tim Hendrix’ partner Oda Charlotte Lyngvaer onder de Noorse vlag een tijd van 45.34, goed voor de zesde plaats. Limburger Emile Tacken parkeerde de altijd voorzichtige Viento Uno W-ruin Cas in 45.11 op een nette vijfde plaats. De nummers drie en vier vertoonden hun kunsten onder de Duitse vlag. Marco Kutscher reed de patente Casiro I-hengst Castelan 3 naar de vierde plaats in 45.07. Hendrik Sosath bekroonde een top weekend met de goedgekeurde Casino Berlin (v. Berlin) met een derde plaats in 43.50.

Voor alle uitslagen, klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.