Ga naar hoofdinhoud

Vleut jr. en Je Suis Equus Tame naar vierde plek in Sentower Park

Maikel van der Vleuten. Foto: Cedric Vlemmings / www.arnd.nl

Voor Maikel van der Vleuten begon de dag goed op het internationale springconcours op Sentower Park in het Belgische Opglabbeek. In de jonge paarden-rubriek reed hij de KWPN-hengst Je Suis Equus Tame, die eerder succesvol werd uitgebracht door Steven Veldhuis, naar een mooie vierde plek.

Het deelnemersveld was zeer sterk bezet: maar liefst 62 deelnemers uit 11 landen kwamen met hun 7- en 8-jarigen aan de start.

Het podium leverde een mooi stukje reclame op voor het KWPN. Winnaar werd Pius Schwizer met de KWPN-gefokte merrie Jardessa, terwijl de nummer twee Gilles Thomas hiervoor zijn KWPN-gefokte merrie J. Comghorla Van Beek had gezadeld. Nummer drie werd de Belg Jens Nijs met zijn Olympic van het Merrethof (BWP).

Toekomsthoop Je Suis Equus Tame

Afgelopen zomer werd bekend dat de door Jan Greve in Frankrijk ontdekte KWPN-hengst Je Suis Equus Tame (Qlassic Bois Margot x Quaprice Bois Margot) onder het zadel van Maikel van der Vleuten kwam. De zevenjarige hengst, die onder Steven Veldhuis onder andere de hengstencompetitie won in 2020 en in datzelfde jaar tweede werd in de Blom Cup, is nu deels van Springstal Van der Vleuten en Kees van den Oetelaar. Jan Greve is ook nog voor een derde eigenaar.

“In principe hebben we hem gekocht als toekomstpaard voor mezelf. Het is een ontzettend vlug paard, een ontzettend voorzichtig paard en een paard met heel veel instelling. Of hij de laatste mogelijkheden voor het hogere werk heeft, daar kom je altijd gaandeweg achter. Voor nu lijkt hij in ieder geval interessant genoeg om er mee aan de slag te gaan. Dus nu ga ik eerst rustig met hem aan de gang en dan zien we over een tijdje wel waar het heen gaat”, zei Van der Vleuten daar toen over.

Dit najaar won hij op zijn tweede concours direct een 1,35m. en nu komt er dus weer een nette prestatie bij.

De uitslagen van Sentower Park deze week zijn hier terug te zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook