Ga naar hoofdinhoud

Maikel van der Vleuten: ‘Proberen deze vorm vast te houden’

Maikel van der Vleuten met Beauville Z. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Maikel van der Vleuten en Beauville Z N.O.P. (v. Bustique) zijn hun WK in Herning uitstekend begonnen door foutloos te blijven in het openingsparcours. De tweede combinatie die voor TeamNL aan de start kwam galoppeerde in een vlot tempo rond en kwam nergens in de problemen. De winnaar van de bronzen olympische medaille in Tokio kwam in 82,99 seconden over de finish.

Maikel reed het rondje zoals hij dat gepland had. “Ik kwam een beetje riskant naar de een-na-laatste oxer omdat ik een galopsprong weg wilde laten. Ik reed hem op acht galopsprongen en de meeste doen er negen. Toen kwam ik wat dicht op die oxer, waardoor mijn paard wat harder moest werken dan gepland. Tot aan dat moment liep het super en voelde het goed. Wat dat betreft hoef ik niet veel te veranderen de komende dagen en moet ik proberen deze vorm vast te houden”, vertelt Maikel van der Vleuten.

Beetje risico

Het is het tweede kampioenschap voor Maikel en Beauville Z N.O.P. “We zijn weer een jaar verder, en hoe beter je je paard kent, hoe beter je je ronde van tevoren kunt plannen. Het moet dan natuurlijk nog wel lopen zoals je wilt, zo’n kampioenschap brengt toch de nodige spanning met zich mee. Maar ik had in de hele aanloop naar het WK al het gevoel dat hij zich goed voelt en dat geeft vertrouwen om een beetje risico te nemen om vandaag al het verschil te maken. Vanaf nu moet je toch geen fouten meer maken.”

Bron: KNHS

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook