Ga naar hoofdinhoud

Mans Thijssen geeft iedereen het nakijken in 1.45m Kronenberg

Mans Thijssen hier met Hello. Foto: Pierre Costabadie / www.arnd.nl

Mans Thijssen is in vorm. In de kwalificatieproef voor de Grand Prix over een hoogte van 1.45m toonde Thijssen zich een ware snelheidsruiter en stuurde Charlie (v. Casall) in 66.42 seconden naar de finish. Dit was ruim een seconde sneller dan de nummer twee. Naast de overwinning van Mans Thijssen wisten ook Kim Emmen en Niels Kersten zich in de top tien te rijden.

Waar Mans Thijssen Charlie heel behendig door het parcours stuurde en nergens een meter te veel reed, deed Kim Emmen het met Nash V/H Lilleveld (v. Tonixe) duidelijk rustiger aan. Iets te rustig zelfs want de amazone noteerde twee strafpunten voor tijd. Hiermee vinden we ze terug op de achtste plaats.

Niels Kersten stuurde Granito Noordenhoek (v. Corland) razendsnel rond wat resulteerde in de snelste tijd van 64.36 seconden. Helaas was dit niet zonder risico en noteerde de combinatie vier strafpunten. De snelle tijd was wel genoeg voor een negende plaats.

Top drie

De top drie bestaat naast Mans Thijssen verder uit Katja Haep en Hans Thorben Rüder. Eerstgenoemde reed Anuschka (v. Clarimo) de piste binnen en finishte in 67.93 seconden. Hans Thorben Rüder maakt met Courage 138 (v. Captain Fire) het podium compleet. De combinatie finishte in 68.35 seconden.

Uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook