Ga naar hoofdinhoud

Michael Jung wint Grote Prijs van Dortmund – Emmen zevende

Update
Michael Jung met fischerChelsea. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Michael Jung, de bekende eventingruiter, had een missie vandaag. Omdat de Duitser op de eerste dag in Dortmund ook al goed reed, had hij met zijn fischerChelsea (v. Check In) een goede startpositie voor deze Grote Prijs van de Bondsrepubliek. Als laatste starter in de barrage kwam Jung met enorme snelheid uit de startblokken. Hij stuurde zijn merrie in een heel hoog tempo strak rond en stopte de klok op 35,72 seconden, wat ruimschoots voldoende was voor de overwinning.

Het thuispubliek gunde Jung zijn overwinning van harte.


Robert Whitaker kwam met een prachtig gereden, vlotte ronde uit op een tijd van 36,47 sec. Zijn snelle draai over de Mitsubishi-hindernis leek lange tijd niet te evenaren. Whitaker eindigde als tweede met Catwalk IV (v. Colman).

Materiaalpech

Rodrigo Giesteira Almeida kwam met een enorme stretch over de waterhindernis ook foutloos rond, maar was net wat langzamer dan die van de Brit. Op zich nog een wonderbaarlijke prestatie want de Portugees had flinke problemen met zijn hackamore. Deze verschoof en kwam bijna in de ogen van zijn paard terecht. Tot Almeida’s geluk sprong zijn Nederlands gefokte GC Chopin’s Bushi (v. Contendro II) gewoon vrolijk door.

Kim Emmen zevende

Kim Emmen mocht als eerste van start in de barrage en zag een balk vallen op de eerste helft van de dubbel. Daarna raakte haar grote hengst Delvaux (v. Chacco-Blue) ook nog met zijn voorbenen een oxer. Haar tijd van 40,46 seconden was uiteindelijk goed voor de zevende plaats.

Gerco Schröder miste de barrage op een haar na, hij had een tijdfout in het basisparcours met Davino Q (v. Vingino) en eindigde op de negende plaats.

 

Uitslag

Bron: Horses.nl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.