Ga naar hoofdinhoud

Morsink en Ansems maken dienst uit in 1.50m Poznan

Gerben Morsink hier met Navarone Z Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Gerben Morsink liet zijn landgenoot Jack Ansems zojuist achter zich in de barrage van het 1.50m-parcours in Poznan. Morsink rekende in de ring op het fokproduct van de familie Morsink/Evenhuis Navarone Z (v. Nabab de Reve). De combinatie zette in de barrage een toptijd neer van 38,59 seconden, waar zelfs Ansems niet aan kwam.

Voor de barrage kwalificeerden zich twaalf combinaties. Drie paren werden uitgesloten en vijf ruiters en amazones zagen balken vallen. Annelies Vorsselmans, Wojciech Wojcianiec, Ansems en Morsink hielden de lei wel schoon en streden om de snelste tijd.

Ansems komt 0,10 seconden tekort voor winst

Ansems moest zijn meerdere erkennen in Morsink en eindigde op de tweede plaats. Hij deed nog een poging om de razendsnelle tijd van Morsink te verbeteren, maar dit was tevergeefs. Met de elfjarige KWPN’er Fliere Fluiter (v. Zirocco Blue VDL) kwam hij 0,10 seconden tekort om de overwinning op te strijken.

Wojcianiec derde

Wojcianiec eindigde op de derde plaats met de twaalfjarige Oldenburger Chintablue (v. Chintan). De combinatie bleef ook van het hout af en passeerde de finish in 38,72 seconden.

Vrieling, Thijssen en Schuttert zien balken vallen

Jur Vrieling, Mel Thijssen en Frank Schuttert zagen balken vallen in de barrage. Vrieling kreeg een balk met de elfjarige KWPN’er Fernando-H (v. Calvino Z) en eindigde op de vijfde plaats. Mel Thijssen zag twee balken vallen met de merrie Florida Balia NL (v. Bustique) en werd zevende. Schuttert noteerde ook acht strafpunten met de Nabab de Reve-zoon Kinky Boy van het Gildenhof en eindigde op de achtste plaats.

Bekijk hier de uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook