Ga naar hoofdinhoud

Nieberg verslaat Diks in 1.45m, Jochems derde

Aniek Diks met Winston Jumper R. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vanmorgen waren Aniek Diks en Kevin Jochems goed op dreef in de 1.45m-rubriek in Vejer de la Frontera. Diks pakte in het tweefasen-parcours met de 18-jarige KWPN'er Winston Jumper R (v. Cantos) de tweede plaats en Jochems werd derde met de 11-jarige Oldenburgse merrie Carte Blanche (v. Cartogran).

Gerrit Nieberg was met de 11-jarige KWPN’er Baynounah FBH (v. Numero Uno) beide Nederlanders te snel af. De Duitse springruiter reed met het fokproduct van mevrouw Stassen-Pouwels uit Venlo een foutloze ronde en zette de winnende tijd van 28,17 seconden op het scorebord.

Diks komt 0,24 seconden tekort

Diks deed er met de ervaren Winston Jumper R alles aan om Nieberg de overwinning uit handen te nemen, maar het lukte net niet. De combinatie was 0,24 seconden langzamer dan de Duitser en moest genoegen nemen met de tweede plaats. Diks heeft het fokproduct van Dhr. Roefs uit Loosbroek al een aantal jaren onder het zadel. De amazone reed de eerste internationale wedstrijd met de hengst in januari 2015.

Jochems derde

Jochems eindigde op de derde plaats met Carte Blanche. Het paar zette ook een foutloze ronde neer en finishte in 28,68 seconden. De Nederlandse springruiter vormt sinds juli een combinatie met de schimmel. Daarvoor reed Marielle Friesen de merrie.

Bekijk hier de uitslag

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook