Ga naar hoofdinhoud

Nieuw SFN-paard voor Jeroen Dubbeldam

Het Springpaarden Fonds Nederland (SFN II) heeft een nieuwe aankoop gedaan. "Het is even stil geweest rond het SFN, maar onze selecteurs en wij hebben niet stil gezeten", laat voorzitter van de directie van het SFN II Henk Rottinghuis weten in een bericht op facebook. De nieuwste aanwinst is de negenjarige FFW88 (v. Azteca VDL), die met Rob Heyligers al succesvol was tot op 1,55m-niveau. Jeroen Dubbeldam wordt de nieuwe ruiter van de ruin.

Het SFN heeft Effe Wachten voor 75% overgenomen van eigenaresse Mirjam Bierings uit het Brabantse Westerhoven. Zij wilde graag dat haar paard behouden bleef voor de Nederlandse sport.

Stil

“Het is even stil geweest rond het SFN, maar onze selecteurs en wij hebben niet stil gezeten. We zijn blijven zoeken en hebben daarbij vooral gekeken naar jonge paarden. Daarnaast hebben we meerdere pogingen ondernomen om een ouder paard aan te kopen”, aldus Rottinghuis. “We vinden dat het SFN weer meer zichtbaar moet zijn, want na het afscheid van paarden als Utascha SFN, Aquila SFN en Zenith SFN, waarmee we op het hoogste platform van de sport actief waren, werd het stil rond het SFN II.

Topruiter

“De mogelijke aankopen van oudere springpaarden die op hoog niveau in de sport actief kunnen zijn strandden steeds op te hoge vraagprijzen”, legt Rottinghuis uit. “In de aanloop naar de aankoop van FFW88 hebben wij in Mirjam Bierings uit Westerhoven een eigenaresse getroffen die graag wil dat dit paard voor de Nederlandse springsport behouden blijft. Haar voorwaarde was dat we ons best moesten doen om een topruiter te vinden die dit paard kan gaan uitbrengen in de sport.”

Dubbeldam, die het paard ook heeft uitgeprobeerd in het bijzijn van de selecteurs, wordt de nieuwe ruiter van de ruin.

Nieuwe naam

De naam van FFW88 is inmiddels veranderd. “Wij zijn er geen voorstander van om namen van paarden te veranderen, maar de naam FFW88 is een leuke woordspeling in de Nederlandse taal. In het buitenland wordt deze grap niet begrepen. Ik zou niet weten hoe omroepers FFW88, Effe Wachten, in een andere taal dan de Nederlandse gaan uitspreken”, legt Rottinghuis uit. “Daarom hebben we besloten te kiezen voor de naam Forever SFN.”

4 reacties op “Nieuw SFN-paard voor Jeroen Dubbeldam

 • marcel dufour

  Geen slimme actie van het SFN. Niet dat ze ffw88 hebben gekocht want dat paard volg ik al een paar jaar en die is meer dan goed zat.
  Het niet slimme eraan is dat de Rob Heijligers vervangen door Jeroen Dubbeldam.

  Niets ten nadele van Jeroen maar qua ruiter doet Rob voor niemand onder.
  Was er werkelijk niemand in dat bestuur met genoeg verstand om in te zien dat het in dat geval beter was om Rob ermee te laten blijven rijden?

 • Willem

  Marcel als Rob als ruiter net zo goed was als Jeroen waarom heeft Rob dan ook niet al die kampioenschappen gewonnen

 • Mikael

  Rob heeft het paard super opgeleid waarbij het paard nu klaar is voor een volgende stap in zijn Springcarriere. Forever loopt nu 1.55 en kan met Jeroen de stap proberen te maken naar het grote werk. De samenwerking met SFN en Jeroen heeft in het verleden geen windeieren gelegd dus m.i een goede keus.
  Als ik Rob was zou ik met vereerd voelen om d teugeks aan Jeroen te mogen overgeven.

  Op naar nieuwe succesen waarbij het paard nu voor de Nederlandse sport blijft behouden. Grote kans dat FFWW88 anders het komende jaar de stap naar het buiteland had gemaakt !

 • marcel dufour

  Willem, omdat de top halen van meer afhangt dan alleen een goede ruiter zijn.
  Rob heeft nooit een toppaard tot zijn beschikking gehad maar als hij die wel zou hebben dan doet hij voor niemand in Nederland onder.

  Dit was juist DE kans om niet alleen een nieuw toppaard te brengen maar ook een nieuwe naam aan de internationale top van het firmament.
  Waarmee ik dus niets wil afdoen aan Jeroen want ook die heb ik heel hoog zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook