Ga naar hoofdinhoud

Twee nieuwe troeven voor Bart Bles

Bart Bles met Israel v/d Dennehoeve Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Bart Bles heeft twee nieuwe troeven op stal. SF Equestrian, zijn sponsor , heeft Gin D (v. Clinton) en Kriskras DV (v. Cooper van de Heffinck) aangekocht en daarmee heeft Bles, die in 2019 ook deel uitmaakt van de GCT/GCL-competitie, er nu twee Grand Prix-paarden bij.

“Het kwam eigenlijk gewoon een beetje zo op het pad”, vertelt Bles. “We waren wel op zoek naar een paar paarden en toen kwam deze kans opeens voorbij.”

Hoogste niveau

“Met het oog op de Global Champions Tour was het ook wel de bedoeling om er een paard bij te hebben voor het hoogste niveau, dus dat is hartstikke super dat dat nu is gelukt”, vervolgt Bles, die  de eerste ritten met de twee nieuwe aanwinsten er thuis al op heeft zitten.

Plannen

Plannen voor de korte termijn zijn er nog niet. “Ik heb ze al gereden thuis, maar ik heb nog geen concrete planning voor ze gemaakt. Eerst even een beetje aan elkaar wennen en de tijd nemen om een combinatie te vormen en dan gaan we wel een planning maken voor de wedstrijden”, besluit de ruiter uit Babberich.

Pieter Devos

Beide paarden komen uit de stallen van Pieter Devos. “Ik vind het bijzonder jammer want Gin D was een paard dat mijn team de laatste twee jaar enorm versterkt heeft. Ik wens zijn nieuwe eigenaar en ruiter heel veel succes met het verder verloop van zijn carriere”, schrijft de Belgische topruiter over de verkoop van het Grand Prix-paard op zijn site.

Carrière

Gin D begon zijn internationale carrière onder Caroline Poels-Devos en de afgelopen paar jaar nam Pieter de teugels over. Het paar was er afgelopen oktober bij in de Nations Cup-finale in Barcelona waar ze tweede werden met het team. In 2017 wonnen ze de wereldbekerwedstrijd in Lyon in november en de Grand Prix van Knokke in juli. Het laatste gemeenschappelijke optreden van Devos en Gin D was begin deze maand in Basel waar ze twee keer foutloos bleven en een keer derde en een keer zesde werden.

Kriskras DV werd door Stal Devos zelf gefokt uit de Kashmir van Schuttershof-dochter Courteney. Deze merrie bracht ook al de internationale springpaarden Gucci DV (v. Contact van den Heffinck) en zijn volle broer Heros DV, die respectievelijk 1,50m en 1,40m lopen. Caroline bracht de negenjarige BWP’er internationaal uit.

Bron: Horses.nl/Devos-stables

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook