Ga naar hoofdinhoud

Onderzoek naar startplaats in ruil voor VIP-tafel op CSI’s

De Britse journaliste Pippa Cuckson, onder andere freelance werkzaam voor Horse&Hound, heeft op facebook een oproep geplaatst voor een onderzoeksartikel. Ze wil achterhalen hoe vaak het voorkomt dat startplaatsen worden 'verkocht' voor een VIP-tafeltje.

Cuckson meldt dat het ‘verkopen’ van startplaatsen tegen de FEI-regels is, maar weet dat het vaak voorkomt. Ze roept ruiters en eigenaren op om zich bij haar te melden als ze zoiets hebben meegemaakt, ze dit gemeld hebben bij de FEI of nationale federaties én of de FEI en/of de federaties hier iets mee gedaan hebben.

https://www.facebook.com/pippa.cuckson/posts/2732830060082546

Bron: facebook

4 reacties op “Onderzoek naar startplaats in ruil voor VIP-tafel op CSI’s

 • jan jonas

  Het is heel gebruikelijk dat favorieten tegen betaling een start bewijs krijgen en ook daarvoor ook een viptafel krijgt. Bij de paardensport is vaak, het geld dat je neerlegt voor een tafel ook kan inhouden dat je óók een startbewijs krijgt.
  Immers, zo wordt gedacht dat favorieten publiek aantrekt wat inkomsten voor Standhouders en organisatie betekend. In alle takken van de sport komt dit voor, mits het grote internationale wedstrijden met grote naamsbekendheid zijn. Vaak is het ook zo dat wanneer de inschrijvingen gesloten zijn door te veel deelnemers, toch een startbewijs wordt afgegeven als er genoeg voor een Viptafel is betaald. Het zal erg moeilijk zijn voor deze journaliste om de vinger hierachter te krijgen. Veel Viptafels staan op naam van een bedrijf die de kosten vervolgens weer van de belastingen kunnen aftrekken. Normale gang van zaken, is dit verschijnsel. Alleen verschillen de koster per evenement en organisatie sterk van elkaar. De tarieven in Aken zullen anders zijn dat in Rotterdam.

 • eddy crul

  Een moedige madam. En er valt volgens mij nog veel meer te onderzoeken. vr gr ec

 • marcel dufour

  Dit heb ik al lang geleden voorspeld dat er ooit een schandaal van zou komen.
  Het is niet normaal dat je aan internationale concoursen mee kunt doen door de organisatie smeergeld te betalen. Ze noemen dat een “tafeltje nemen” maar het is ordinair smeergeld en ik steun van harte ieder die hier een einde aan probeert te maken want het is een gezwel in onze sport.

 • paulien zonhoven

  hoe geloofwaardig is de FEI en ook onze eigen bond de KNHS als ze dit al jaren oogluikend toestaan en daarmee dus kiezen voor de kant van de organiserende commerciële bedrijven?! Getalenteerde ruiters zonder grote sponsoren of rijke ouders komen gewoon niet meer aan de beurt.
  Dat “tafeltje nemen ” noemen ze overigens dikwijls persoonlijke uitnodiging en daarmee dekken ze zichzelf af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook