Ga naar hoofdinhoud

Otto Becker niet blij met Million Dollars verhuizing naar Nederland

Million Dollar Foto: YouTube still

Vorige week werd bekend dat de Holsteiner Verbandshengst Million Dollar (Plot Blue x Vigo d’Arsouilles) met het oog op de sport zijn intrek zou nemen in de stallen van Jos Lansink en dat Frank Schuttert de nieuwe ruiter is van de hengst. De Duitse bondscoach Otto Becker liet afgelopen weekend in Stuttgart aan Reiterjournal weten daar zeer verbaasd over te zijn.

De beslissing om de hengst uitgerekend naar een  Nederlandse ruiter te verhuizen voor zijn sportcarrière is genomen zonder overleg met Becker, terwijl de Duitse bondscoach zich in het verleden altijd sterk heeft gemaakt om de beste Duitse paarden bij de beste Duitse ruiters onder te brengen.

“Dit is echt een hele goede jonge hengst en die hadden we heel goed kunnen gebruiken hier in Duitsland”, liet Becker, die het nieuws via een persbericht vernomen heeft, weten. “Dat hij nu naar het buitenland gaat is echt teleurstellend.”

Succesvol springpaard

In 2016 kreeg de zoon van Plot Blue zijn Holsteinse dekbrevet en liep met hoge punten de sporttesten. Onder Ebba Johansson groeide de hengst uit tot een succesvol springpaard. De Zweedse stalamazone van het Verband debuteerde met Million Dollar internationaal in Neumünster waar het paar op 1,30m-1,35m niveau bijna alle rondjes foutloos sprong.

Pauze

Door zijn goede prestaties in de springring werd de hengst veel gebruikt in de fokkerij. Hij heeft inmiddels al twee goedgekeurde zonen. “Million Dollar heeft de afgelopen jaren veel gedekt. Na overleg met de hengstencommissie hebben we besloten dat hij een fokkerijpauze krijgt buiten Holstein”, aldus fokkerijleider Norbert Boley.

De keuze van het Holsteiner Verband viel op de stal van Jos Lansink. Frank Schuttert zal de teugels van Million Dollar overnemen. Via diepvriessperma zal de hengst beschikbaar blijven, maar de nadruk komt op zijn sportcarrière te liggen.

 

Bron: Reiterjournal / Spring-reiter.de

2 reacties op “Otto Becker niet blij met Million Dollars verhuizing naar Nederland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook