Ga naar hoofdinhoud

Pensioen voor Jos Verlooys Domino

Jos Verlooy hier met Domino. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Op facebook maakte de Belgische ruiter Jos Verlooy bekend dat zijn Grand Prix-paard Domino van zijn pensioen mag gaan genieten. De Thunder van de Zuuthoeve-zoon was zeven toen de toen veertienjarige Verlooy hem onder het zadel kreeg en het duo heeft samen een succesvolle carrière achter de rug.

“Met jouw eindeloze talent gaf je me het vertrouwen en de ambitie om aan de top te komen. Ik kan je nooit genoeg bedanken voor alles wat je me geleerd hebt, in de sport en als ruiter”, schrijft de ruiter op Facebook.

‘Groeiden samen op’

“Onze reis begon toen ik nog maar veertien was en jij zeven. We groeiden samen op, wonnen het Belgisch kampioenschap in 2012, maakten deel uit van het team op het EK in Herning in 2013, de WEG in Caen in 2014 en het EK in Aken in 2015. We werden vijfde in de WK-finale in Las Vegas, wonnen de Grand Prix Masters in Los Angeles, de Nations Cup in Aken en in St. Gallen en nog veel meer. Je gaf me altijd alles.”

Verkocht

In 2015 werd Domino verkocht aan Audrey Coultier en het nieuwe duo werd datzelfde jaar tweede in de Grand Prix van Las Vegas. In 2016 kwam Coultier niet tot topklasseringen met Domino en in 2017 kwam de ruin weer terug bij Verlooy onder het zadel. Onder Verlooy eindigde Domino opnieuw een aantal keer in de top tien dat jaar. Het laatste internationale optreden van Verlooy en Domino is alweer even terug. Het duo kwam september 2017 voor het laatst in de internationale springring in actie.

Bron: Horses.nl/FB

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook