Ga naar hoofdinhoud

Pius Schwizer goed op dreef voor thuispubliek

Pius Schwizer, hier met Electric Z Foto: Frederic Chehu / www.arnd.nl

Pius Schwizer is de wedstrijd in Basel goed begonnen. De ruiter won op de openingsdag van de  5*-wedstrijd zowel de 1,45m- als de 1,50m-rubriek op tijd voor thuispubliek.

In de eerste rubriek van de avond had de Zwitser  Balou Rubin R (v. Balou du Rouet) gezadeld. Het duo was met een foutloze rit in 52,04 seconden de enige thuisruiter in de top drie. Kevin Staut was met Ayade de Septon et HDC (v. Wandor van de Mispelaere) net iets langzamer en werd tweede. Olivier Robert volgde met Vangog du Mas Garnier (v. Cornet Obolensky) de tweede Franse combinatie in de top drie.

Hoofdrubriek

Voor de hoofdrubriek van de dag had Schwizer de tienjarige Cortney Cox gezadeld. Het duo was razendsnel in deze rubriek en zette de concurrentie op bijna drie seconden afstand. Net als in de 1,45m-rubriek was Schwizer de enige Zwitser in de top drie. Max Kühner was met Cornet Kalua (v. Cornet Obolensky) goed voor de tweede snelste foutloze rit. De Oostenrijker werd op de voet gevolgd door Pieter Devos met Gin D (v. Clinton) die de top drie compleet maakte.

Uitslag 1.45m
Uitslag 1.50m

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook