Ga naar hoofdinhoud

Quality FZ van Eric Lamaze naar Rodrigo Pessoa

Eric Lamaze. Foto FEI
Eric Lamaze heeft de verkoop van de tienjarige Qualitzy FZ (Quintender x Berlin) aangekondigd. De Italiaanse gefokte ruin heeft zijn stal bij de Canadeze ruiter verwisseld voor eentje bij Rodrigo Pessoa. Artemis Equestrian heeft het springpaard voor de Braziliaan aangeschaft met het oog op de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo.

Lamaze reed met Quality FZ vorig jaar zijn eerste vijf sterren-wedstrijden op de Spruce Meadows in Calgary. Het duo presteerde succesvol in ondermeer Aken en Brussel voordat stalruiter Spencer Smith de teugels overnam. Onder Smith sprong de ruin recentelijk nog op het twaalf weken durende Winter Equestrian Festival in Wellington.

Enthousiast

“Ik zag het paard voor het eerst toen hij met Eric de vijf sterren Grote Prijs in Brussel sprong. Ik volgende hem een paar maanden, omdat ik op zoek was naar talent voor dit jaar en komend jaar”, vertelt Pessoa. De ruiter is erg enthousiast. “We beginnen en hopelijk valt alles volgend jaar voor de Olympische Spelen goed op z’n plaats. Ik ben in ieder geval erg enthousiast over de toekomst met hem.”

Bron: Persbericht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.