Ga naar hoofdinhoud

Quasimodo Z verkocht aan Sjaak van der Lei

Sjaak van der Lei, sperma-importeur. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Sjaak van der Lei is vandaag eigenaar geworden van de hengst Quasimodo Z (v. Quidam de Revel). Sietse van Dellen, die de hengst tot vandaag op stal had, heeft besloten om de hengstenhouderij te beëindigen.

Van der Lei is enthousiast over de aankoop van deze hengst. “Ik hield de nakomelingen Quasimodo Z al langer in de gaten. Hij is fantastisch gefokt, met Quidam de Revel als vader en met Caloma Z  als moeder. Zij en haar zus Caloma II sprongen allebei op 1.60 m-niveau.”

Enkele van de bekendste nakomelingen van Quasimodo zijn Idi Utopia van Maikel van der Vleuten en Garfield de Tiji des Templiers van Jerome Guéry.

Quasimodo Z werd tot 2009 uitgebracht door de Noorse ruiter Morten Djupvik.

Nakomelingen

Sjaak van der Lei deed naspeuringen op HorseTelex alvorens Quasimodo Z te kopen. “25 procent van zijn nafok van 10 jaar en ouder springt 1.40 m of hoger en bijna 6 procent van zijn kinderen springt 1.60 m.”

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook